Nr. 79 (6 aprilie 2006)

 Politic

Ce–i mai lipseste lui Vladimir Voronin?
Sondaje Continuare 

Lantul slabiciunilor
Continuare 

Ce–i mai lipseste lui Vladimir Voronin?

24 54 86:
Ce poate sa–i lipseasca unui om care isi are deja locul? Cred ca omenia!

57 75 23:
Poate ca fata de alti presedinti Voronin a mai facut cate ceva. Personal ma deranjeaza cum vorbeste limba romana.

72 28 84:
Voronin nu este un prea bun orator. Cred, de asemenea, ca–i lipseste o coloana vertebrala ferma si niste viziuni politice consecvente. Pe parcursul mandatului sau si–a schimbat de mai multe ori pozitia.

57 77 33:
Un zambet... Daca l–ar avea, cel putin i–ar conferi un aspect mai placut.

44 52 87:
Nu ma ocup de politica si nici la televizor nu ma uit. Nu am ce spune. Si–apoi, de unde sa stiu ce ii lipseste unui presedinte.

58 74 83:
Credinta. La televizor am observat ca–i lipseste adevarata credinta. Nu este sincer si nu este evlavios nici chiar atunci cand se afla in biserica. Cred ca ar trebui sa incerce sa intre in pielea oamenilor simpli. Sa inteleaga situatia unor familii din Moldova.

75 53 36:
L–am intalnit de cateva ori mai inainte, cand era director la brutarie. Nici atunci, nici acum nu cred ca ii lipseste ceva.

46 55 24:
Niciodata nu m–am gandit ca lui Voronin poate sa–i lipseasca ceva. Totusi ar trebui sa–i faca sa munceasca mai mult pe subalternii sai.

Elena Mocanu, doctoranda:
Salut calea proeuropeana pe care o urmeaza presedintele Voronin la momentul actual. Chiar agreez si parteneriatul cu partidul "oranj". Daca e sa ma exprim in procente, atunci actuala guvernare a inregistrat un succes de 5 la suta, in raport cu cei 4 ani precedenti. Desigur, mai raman numeroase probleme care ar trebui solutionate. Spre exemplu, oare cum cred guvernantii ca poate supravietui un doctorand cu o bursa de 500 de lei, aici, la Chisinau?

Petru Leikovici, functionar public, Comrat:
Din pacate problemele care exista in prezent s–au agravat. Va dau un exemplu: problema comercializarii vinurilor moldovenesti in Rusia. Vinificatorii locali nu isi mai pot vinde productia. Daca au refuzat–o rusii, de ce ar accepta–o europenii? Astfel suntem lipsiti de una dintre cele mai importante surse de venit in bugetul statului. Cine este responsabil de acest lucru?

Vladimir M., constructor:
Exista probleme grave in economia tarii. Preturile cresc in fiecare zi in asa fel incat un trai decent ne pare un lux irealizabil. Mai este si problema gazelor care pare irezolvabila. Ma bucur ca Moldova a luat o pozitie ferma in problema transnistreana. Este binevenit ajutorul si sustinerea Ucrainei. Sper ca solutionarea acestui diferend va schimba situatia interna si externa a Moldovei.

Marin Olarescu, student:
Actualul mandat al presedintelui, in raport cu primul, este unul mai favorabil, dat fiind faptul ca actiunile acestuia sunt indreptate spre vest si nu spre est. Este acceptabila ideea de a face parte din Europa si nu din CSI.

Marcela Musteata, tanara mama:
Ar fi foarte bine daca guvernarea s–ar gandi la tinerele familii, deoarece salariul nostru e de circa 1000 de lei pe luna, insa doar cheltuielile pentru gazda se ridica la 100 de dolari. Ar fi bine sa repare si drumurile, fiindca sunt intr–o stare deplorabila. Am impresia ca in comparatie cu Snegur si Lucinschi, dl Voronin este mai serios. Vizavi de integrarea europeana, fara sustinere, totul se va limita doar la vorbe in vant.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com