Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șoferița Porsche-ului, implicat în accidentul…

Șoferița Porsche-ului, implicat în accidentul de la Buiucani, s-a stins. Ministerul Sănătății anunță briefing

Șoferița în vârstă de 34 de ani, care se afla la volanul mașinii Porsche Cayenne în momentul acidentului produs la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu, s-a stins la spital. Reprezentanții de la Ministerul Sănătății au anunțat ca, în câteva minute, vor susține un briefing de presă unde vor oferi mai multe detalii pe marginea acestui caz.

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale confirmă informația în legătură cu decesul șoferului autoturismului de model Porsche, implicat în accidentul de pe strada Alba Iulia, la intersecție cu strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei, din data de 30.09.2019.
În acest context, toți reprezentanții mass-media sunt așteptați astăzi la ora 13:00, în incinta IMSP Institutul de Medicină Urgentă, la un briefing de presă”, anunță reprezentanții de la Sănătate.

Femeia a fost internată la terapie intensivă, la Institutul de Medicină Urgentă, mai mult de o săptămână.

Accidentul s-a produs pe 30 septembrie. Un troleibuz cu pasageri, care circula pe linia 21, a fost lovit puternic de un automobil Porsche Cayenne. La volanul automobilului se afla o femeie de 34 de ani, iar pe bancheta din dreapta un barbat de 40 de ani, care s-a stins pe loc. 28 de persoane, pasageri în troleibuz, au fost transportate de urgență la spital.

Potrivit poliției, impactul s-a produs după ce șoferița, care era în stare de ebrietate avansata, aproape de comă alcoolică, a intrat cu viteză în intersecție, ignorând culoarea roșie a semaforului.

Șoferița Porsche-ului se numește Svetlana Ungureanu și are 34 de ani. Potrivit poliției, acesta a fost trasă la răspundere penală de cinci ori pentru infracțiuni comise în trafic, iar timp de șase luni a ispășit o pedeapsă cu închisoarea în Penitenciarul Rusca, pentru că a urcat la volan în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Totodată, între 2010-2018, pe numele acesteia au fost întocmite de către agenții de patrulare 43 de procese-verbale de contravenție.

În perioada 2010 – 2018, șoferiței i-au fost aplicate 43 procese verbale contravenționale, cele mai multe pentru:

  • conducerea fara centură – 8 cazuri
  • ignorarea de sens obligatoriu – 5 cazuri
  • provocarea accidentelor – 4 cazuri
  • depașirea vitezei – 2 cazuri
  • accidente ușoare – 2 cazuri
  • conducerea în stare de ebrietate – 2 cazuri
  • fară revizie tehnică – 2 procese verbale.
  • parasirea locului accidentului
  • folosirea telefonului

După accident, a fost pornită urmărirea penală pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs totul.