Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oficial: șoferița care a cauzat…

Oficial: șoferița care a cauzat accidentul de la Buiucani se afla în stare avansată de ebrietate

Svetlana Ungureanu, șoferița care se afla la volanul Porsche-ului implicat în accidentul de pe str. Alba Iulia din Chișinău, conducea automobilul în stare avansată de ebrietate. Informațiile au fost făcute publice de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul ședinței Guvernului.

Potrivit ministrei, rezultatele au arătat că nivelul de alcool în sângele șoferiței avea o concentrație de 2,15 g/l, ceea ce înseamnă că nivelul concentraţii maxime admisibile de alcool în sânge a fost depășită de șapte ori. Conform legislației, starea de ebrietate alcoolică cu grad avansat este atestată în caz de depășire a concentrației de alcool în sânge de 0,5 g/l.

Pe 30 septembrie, un troleibuz cu pasageri, care circula pe linia 21, a fost lovit puternic de un automobil Porsche Cayenne. La volanul automobilului se afla o femeie de 34 de ani, iar pe bancheta din dreapta un barbat de 40 de ani, care s-a stins pe loc. Peste 20 de persoane, pasageri în troleibuz, au fost transportate de urgență la spital.