Principală  —  IMPORTANTE   —   Ar fi avut 130 km/h…

Ar fi avut 130 km/h în momentul impactului. Detalii despre accidentul de la Buiucani. Șirul de delicte comise de șoferiță

Șoferița în vârstă de 34 de ani, care se afla la volanul mașinii Porsche Cayenne, ar fi condus cu 130 de kilometri la oră în momentul impactului. Potrivit poliției, anterior, conducătorului auto i-a fost suspendat permisul de conducere de mai multe ori, după ce a comis un șir de infracțiuni în trafic.

Între timp, autoritățile anunță că, în total, în urma accidentului care s-a produs ieri, 30 septembrie, la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu, 28 de persoane au fost rănite și internate la spital.

Potrivit șefului interimar al Inspectoratului General al Poliției, Balan Gheorghe, anterior, șoferița a ramas de mai multe ori fără permis de conducere.

„Conform informațiilor, anterior soferița a fost trasă la raspundere penală de 5 ori, pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, pentru provocarea și parăsirea locului accidentului, pentru încalcarea regulilor de circulație. Și-a permis să urce la volan fara permis de conducere, avea permisul de conducere suspendat. A ispășit o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu executare la penitenciarul Rusca, a declarat Balan.

În perioada 2010 – 2018, șoferiței i-au fost aplicate 43 procese verbale contravenționale, cele mai multe pentru:

  • conducerea fara centură – 8 cazuri
  • ignorarea de sens obligatoriu – 5 cazuri
  • provocarea accidentelor – 4 cazuri
  • depașirea vitezei – 2 cazuri
  • accidente ușoare – 2 cazuri
  • conducerea în stare de ebrietate – 2 cazuri
  • fară revizie tehnică – 2 procese verbale.
  • parasirea locului accidentului
  • folosirea telefonului

Autoritățile spun că, potrivit primelor declarații ale martorilor audiați, șoferița conducea cu 130 de km la oră în momentul impactului.

„Am pornit urmarirea penală pe mai multe articole, încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, conducerea mijlocul de transport care a dus la decesul unei persoane. Au fost acumulate mai multe probe, rezulatatele cercetărilor la fața locului, înregistrările video, declarațiile martorilor. Vor fi audiate toate persoanele implicate direct sau indirect în accident, pasageri, pietoni, martori. Vor fi efectuate mai multe expertize. Dupa investigarea cazierul persoanei suspecte vor fi stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Este adevarat că, potrivit martorilor de la fața locului, pana a fi dezactivat sistemul tehnic al mașinii, actul de viteză era fixat la 130 km la ora. Pentru astfel de infracțiune, codul penal prevede o pedeapsa de la 3 – 5 ani de închisoare”, a declarat șeful-adjunct al Direcţiei generale urmărire penală, Grigore Moga.

Între timp, reprezentanții ISGU au prezentat detalii despre accidentul de ieri, dar și detalii despre starea de sănătate a persoanelor care au avut de suferit în urma impactului.

„Am primit un apel la 14:10 privind producerea accidentului. Imediat au fost dispuse 2 echipaje de intervenție, una pentru descarcerare, alta de stingerea incendiilor. Un echipaj de ofițeri a ajuns la fața locului, era necesară intervenția forțelor suplimentare. A fost necesară deblocarea persoanelor, atât din automobil, cat și din troleibuz. Apoi la fața locului a fost trimis un echipaj SMURD, pe lângă mai multe ambulanțe.

Inițial, 18 persoane au fost transportate la spital, iar până la ora 17:00 la spital au fost internate 28 de persoane, inclusiv doi copii. 10 persoane sunt internate, la moment, la Institutul de Medicină Urgentă. Acum, avem 10 persoane spitalizate, printre care și conducatorul automobilului, care a fost operat, dar se află în stare extrem de gravă”, a declarat șeful-adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență al MAI, Golovaci Sergiu.

Ieri, 30 septembrie, un troleibuz cu pasageri, care circula pe linia 21, a fost lovit puternic de un automobil Porsche Cayenne. La volanul automobilului se afla o femeie de 34 de ani, iar pe bancheta din dreapta un barbat de 40 de ani, care s-a stins pe loc. Peste 20 de persoane, pasageri în troleibuz, au fost transportate de urgență la spital.

Autoritățile urmează să stabilească legătura dintre șoferița de 34 de ani și bărbatul de 40 de ani, pasager în Porsche Cayenne, care în urma impactului s-a stins pe loc.