Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Şoferul troleibuzului implicat în accidentul…

Şoferul troleibuzului implicat în accidentul din sectorul Buiucani, decorat cu Medalia „Meritul Civic”

Vasile Secrieru, șoferul troleibuzului de pe linia 21, implicat în accidentul din sectorul Buiucani al capitalei, din data de 30 septembrie a fost decorat de președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu Medalia „Meritul Civic”.

Potrivit informațiilor de care dispunem, Vasile Secrieru a reușit, în pofida traumelor suferite, să manevreze troleibuzul astfel încît să ocolească stația de așteptare în care se aflau oameni, evitînd producerea altor victime. La moment, în urma leziunilor și a stresului pe care le-a suferit, șoferul se află în concediu medical.

I-am mulțumit domnului Vasile Secrieru pentru profesionalism, curaj și atitudinea civică de care a dat dovadă. Consider că asemenea fapte trebuie să fie apreciate de stat, din care considerent am decis să-i confer domnului Secrieru, Medalia „Meritul Civic”. I-am urat însănătoșire grabnică, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, şeful statului îndeamnă Guvernul şi Ministerului Afacerilor Interne(MAI) să elaboreze în regim de urgență un plan de acțiuni menite să sporească securitatea rutieră.

Pe 30 septembrie, un troleibuz cu pasageri, care circula pe linia 21, a fost lovit puternic de un automobil Porsche Cayenne. La volanul automobilului se afla o femeie de 34 de ani, iar pe bancheta din dreapta un barbat de 40 de ani, care s-a stins pe loc. Peste 20 de persoane, pasageri în troleibuz, au fost transportate de urgență la spital.

FOTO: facebook.com/dodon.igor