Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Rezultatul final al testelor pentru…

Rezultatul final al testelor pentru probele biologice prelevate de la șoferița Porsche-ului. Starea pacienților

Autoritățile au primit astăzi, 2 octombrie, rezultatatele finale ale testelor pentru probele biologice prelevate de la șoferița de 34 de ani, care a izbit cu Porsche-ul un troleibuz de pe linia 21.

Potrivit responsabililor de la MAI, rezultatele finale, cele care se vor anexa la dosar, ale analizelor pentru probele biologice, anunțate de Centrul de Medicină Legală, arată ca femeia care se afla la volanul automobilului era în stare de ebrietate avansată, avand o concentrație de alcool în sânge de 1,87 mg/l.

Secretarul de stat, Ianuș Erhan, care exercită atribuțiile ministrului de Interne, a anunțat că rezultatele emise de Centrul de Medicină Legală vor fi anexate la cauza penală inițiată în urma accidentului.

„Așadar, potrivit pct.4 lit. b) al Hotărârii Nr. 296 din 16.04.2009 cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de testare alcoolscopică şi examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei, conducătorul autoturismului se afla în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”, anunță autoritățile.

Inițial, tot astăzi, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat în cadrul ședinței Guvernului că, potrivit datelor furnizate de Institutul de Medicină Urgentă, șoferița ar fi avut o concentrație de alcool în sânge de 2,15 mg/l.

Între timp, șoferița rămâne internată în stare extrem de gravă la Institutul de Medicină Urgentă. Alți opt pacienți rămân, în continuare, internați la Institutul de Medicină Urgentă.

„Nouă pacienți rămân la spital. Femeia de 51 de ani, care se afla la reanimare, a fost transportată în secția de profil pentru continuarea tratamentului, starea ei fiind de gravitate medie.

Astăzi, o femeie de 38 de ani a fost supusă unei intervenții chirurgicale unde i-a fost contruită sinteza femurului fracturat.

Starea de sănătate a șoferiței e fără dinamică negativă, dar rămâne în continuare în stare extrem de gravă. Este conectată la aparat de respirație dirijată. Ulterior, când va fi stabilizată, vor mai fi necesare câteva intervenții chirurgicale”, a declarat Igor Curov, vicedirectorul medical al Intitutului de Medicină Urgentă.

Pe 30 septembrie, un troleibuz cu pasageri, care circula pe linia 21, a fost lovit puternic de un automobil Porsche Cayenne. La volanul automobilului se afla o femeie de 34 de ani, iar pe bancheta din dreapta un barbat de 40 de ani, care s-a stins pe loc. Peste 20 de persoane, pasageri în troleibuz, au fost transportate de urgență la spital.

Autoritățile urmează să stabilească legătura dintre șoferița de 34 de ani și bărbatul de 40 de ani, pasager în Porsche Cayenne, care în urma impactului s-a stins pe loc.