Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moldovagaz: perchezițiile sunt o tentativă…

Moldovagaz: perchezițiile sunt o tentativă de a face compania responsabilă de majorarea tarifelor

Majoritatea documentelor ridicate de procurori la oficiile SA „Moldovagaz” în cadrul perchezițiilor din 26 noiembrie, au fost prezentate cu o lună înainte, în copii autentificate, la cererea procurorului pe  caz.  Potrivit unui comunicat al „Moldovagaz” perchezițiile întreprinse de procurori au avut „caracter demonstrativ și regizat”, iar implicarea în aceste acțiuni a „colaboratorilor BPDS „Fulger” provoacă nedumerire”.

Serviciul de presă a  furnizorului de gaze a infirmat declarațiile făcute de către procuror în cadrul conferinței de presă și difuzate de către mijloacele mass-media la 26.11.2015.

„Conform prevederilor legislației în vigoare, concluziile procurorului privind comiterea unor infracțiuni de spălare de bani, depășirea atribuțiilor de serviciu și practicarea ilegală a activității de antreprenoriat, nu se pot baza pe presupuneri și sunt premature, deoarece este imposibil de a face o apreciere a forței probante a unor fapte și dovezi, pînă la finalizarea acțiunilor de urmărire penală.”, se spune în comunicatul „Moldovagaz”.

Potrivit reprezentanților „Moldovagaz”, acțiunile procurorilor demonstrează caracterul tendențios și scot în evidență executarea unor acțiuni la comandă. Mai mult, aceștia califică circumstanțele drept o presiune politică și o tentativă de a transfera întreaga responsabilitate pentru situația creată la capitolul tarifelor la gazele naturale asupra conducerii SA „Moldovagaz”.

Amintim că la 26 noimebrie, polițiștii și procurorii au descins la sediile „Moldovagaz” și „Chișinău-gaz”, precum și la domiciliile șefului companiei, Alexandr Gusev, factorilor de decizie, a unui agent economic și a două persoane fizice.Procurorul Vitalie Busuioc  a anunțat că perchezițiile au avut loc în cadrul a două dosare penale.