Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Viorica Dăncilă: „România va continua…

Viorica Dăncilă: „România va continua sprijinul pentru Moldova”

Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu premierul român Viorica Dăncilă la care s-au discutat mai multe subiecte printre care şi domeniul energetic cu accent pe finalizarea construcţiei şi darea în exploatare a gazoductului Iaşi – Ungheni -Chişinău.

„Am reiterat interesul vital pentru finalizarea lucrărilor pe întregul șantierul Iași-Ungheni-Chișinău pe parcursul anului 2020. Am discutat despre importanța interconexiunilor liniilor electrice de înaltă tensiune , precum și construcției Autostrăzii Unirii și a podului peste râul Prut, în regiunea orașului Ungheni. O altă prioritate a vizat sporirea schimburilor comerciale și a investițiilor reciproce”, a afirmat Maia Sandu.

Totodată, cele două Guverne de la Chișinău și București vor începe să lucreze în cadrul unui grup interguvernamental și vor organiza ședințe comune.

„Am identificat domeniile de interes imediat asupra cărora ne vom concentra în perioada următoare. Cele două guverne vor începe să lucrez în cadrul unui grup de lucru interministerial. Rezultatul discuțiilor vor fi valorificate în contextul unei viitoare ședințe comune de guvern”, susţine Maia Sandu.

Prim-ministra Maia Sandu a enumerat proiectele despre care a reușit să discute cu Guvernul român: finalizarea construcției și darea în exploatare integrală a gazoductului Iași-Chișinău, importanța interconexiunilor liniilor electrice de înaltă tensiune, precum și construcția autostrăzii „Unirii” până la Ungheni.

Maia Sandu se află acum la Bucureşti în prima sa vizită oficială în calitate de premier, aceasta s-a întâlnit deja cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

FOTO: Captură video privesc.eu