Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (video) Zinaida Greceanîi despre cheltuielile…

(video) Zinaida Greceanîi despre cheltuielile pentru miting: „Nu contează banii, contează atitudinea”

Zinaida Greceanîi, lidera PSRM, neagă că partidul ar fi adus în mod organizat oameni la marșul de 1 mai, pentru a marca Ziua Internațională a Muncii. Aceasta susține însă că partidul a oferit transport gratuit pentru persoanele care și-au manifestat dorința de a participa la manifestație. Președinta socialiștilor a refuzat să spună cât a costat organizarea evenimentului și a declarat că sumele de bani le cunosc organizatorii propriu-ziși, iar informația poate fi aflată la oficiul partidului. Totodată, aceasta s-a arătat revoltată de întrebări, replicând că nu totul de măsoară în bani și că atitudinea oamenilor este cea care contează.

„Bine, noi am adus, le-am oferit oamenilor, celor care au vrut să vină. lar cei care au vrut să vină, acelora le-am oferit transport. Este un lucru absolut normal”, a declarat lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, abordată de ZdG. Despre faptul că transportul a fost plătit de PSRM a recunoscut și președintele țării, Igor Dodon, care, asemeni, fostei sale colege de partid, a refuzat să vorbească despre cheltuielile suportate de PSRM pentru a aduce un număr impunător de participanți la miting.

„Nu contează banii, contează atitudinea oamenilor, nu tot se măsoară în bani. Iată, voi, jurnaliștii, aveți cumva o atitudine diferită. Cât costă? Costă omenia. Costă atitudine oamenilor care au vrut să vină la această sărbătoare”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Îmbrăcați în tricouri roșii și cu steagurile roșii ale Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în mâini, mii de persoane au mers în marș pe principala arteră a orașului până în fața Parlamentului, acolo unde a fost instalată o scenă de pe care liderii formațiunii au rostit discursuri politice, au lansat mesaje politice și au făcut agitație electorală în favoarea candidaților PSRM la fotoliul de primar al Chișinăului și cel de primar al mun. Bălți. Astfel a fost marcată Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii de șeful statului și PSRM, partid pe care l-a condus până a accede la șefia țării.

Abordați, unii dintre participanții la eveniment au declarat că au venit la Chișinău din propria dorință și că și-au achitat din surse financiare proprii costurile de deplasare, alții însă au recunoscut că au fost aduși organizat cu autobuze și microbuze de către primari sau membrii PSRM, iar transportul le-a fost oferit gratis. Totodată, în timp ce o parte din persoanele abordate au declarat că este o tradiție să participe în fiecare an de 1 mai la acest eveniment, pentru a sărbători Ziua Muncii, alții au declarat că scopul prezenții lor este să ceară  salarii și pensii mai mari, să schimbe clasa politică aflată la guvernare și să transforme R. Moldova într-o republică prezidențială. La manifestație a participat și un număr foarte mare de copii, care asemeni maturilor, au îmbrăcat haine de partid și purtat steagurile PSRM. Mulți dintre aceștia au evitat să spună cu cine au venit și dacă părinții și-au dat acordul.

Citiți și

(video) Deputata Hrenova răspunde doar în rusă, pentru că a vorbi limba română înseamnă a încălca Constituția

(video) Igor Dodon recunoaște că PSRM a organizat și plătit transportul pentru a aduce participanții la marș

(foto) Discursuri electorale și simbolică de partid în centrul capitalei, de Ziua Internațională a Muncii