Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ! PPDA a decis:…

ULTIMA ORĂ! PPDA a decis: Maia Sandu este candidatul unic. Năstase: „uneori trebuie să renunți la orgoliu”

Maia Sandu este candidatul la prezidențiale susținut de PAS, PPDA și PLDM. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe de către Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă în satul său de baștină, Mândrești, raionul Telenești. 

Liderul PPDA a declarat că doar în partidul PAS a găsit un adevărat spirjin în lupta contra „regimului Plahotniuc”.

Citiți AICI despre CV-ul și averea Maiei Sandu

La 8 august curent Par­ti­dul Libe­ral Demo­crat din Mol­dova( PLDM), Par­ti­dul Acțiune și Soli­da­ri­tate (PAS) și Par­ti­dul Dem­ni­tate și Ade­văr (PDA) au declarat că fac front comun și vor desemna un sin­gur can­di­dat din par­tea celor trei par­tide la ale­ge­rile pre­zi­den­ți­ale din 30 octom­brie.

Pri­mul son­daj pen­tru desem­na­rea can­di­da­tu­lui unic la pre­zi­den­ți­ale din­tre Par­ti­dul Dem­ni­tate și Ade­văr (PPDA) și Par­ti­dul Acțiune și Soli­da­ri­tate (PAS) a arătat că în pri­mul tur al ale­ge­ri­lor, care va avea loc la data de 30 octom­brie 2016, Andrei Năs­tase și Maia Sandu ar acu­mula ace­lași pro­cen­taj – 13%

Rezultatele celui de-al doilea sondaj, aşteptat de PPDA, PAS şi PLDM, o plasează pe Maia Sandu cu şanse mai mari de câştig la prezidenţiale faţă de Andrei Năstase. Anunţul a fost făcut de către şefa Partidului Acţiune şi Solidaritate, care a declarat că cele trei formaţiuni politice au discutat despre susţinerea ei la scrutinul din 30 octombrie.

Într-o decla­ra­ție de presă din 11 octombrie, Biroul Poli­tic al Par­ti­du­lui „Plat­forma Dem­ni­tate și Ade­văr” a venit cu o pro­pu­nere ce pre­su­pune desem­na­rea lui Andrei Năs­tase în cali­tate de can­di­dat unic pen­tru scru­ti­nul din 30 octom­brie 2016. În con­se­cință, potri­vit decla­ra­ției, Par­ti­du­lui „Acțiune și Soli­da­ri­tate” revenindu-i drep­tul de a îna­inta can­di­da­tul la func­ția de prim-ministru.

După această declarație, Maia Sandu a scris pe pagina sa de socializare:Trăim momente deci­sive pen­tru țara noas­tră. Iată de ce este impor­tant să păs­trăm cal­mul și împre­ună să luăm deci­zii rațio­nale.