Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Până la 13 octombrie, 14.00,…

Până la 13 octombrie, 14.00, PAS urmează să răspundă propunerii DA

Într-o declarație de presă, remisă acum câteva minute, Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” reiterează oferta politică a partidului, exprimată constant, atât în spațiul public, cât și în cadrul discuțiilor cu partenerii de dialog, privind consolidarea forțelor democratice și anti-oligarhice pe o platformă comună, cu o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidențiale, cât și cele parlamentare anticipate.

Această ofertă, potrivit semnatarilor declarației, presupune desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie 2016. În consecință, potrivit declarației, Partidului „Acțiune și Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcția de prim-ministru. „Dat fiind faptul că am trecut peste toate limitele de timp, așteptăm reacția partenerilor noștri până la 13 octombrie, orele 14.00.

În situația în care partenerul de dialog nu consimte asupra acestei formule, în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova, în vederea neadmiterii accederii în turul doi a candidatului puterii oligarhice, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, se spune în finalul declarației.