Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Dodon la cea…

Reacția lui Dodon la cea de-a cincea sa suspendare: După alegeri, toate aceste legi vor fi anulate

privesc.eu

La scurt timp după ce Curtea Constituțională a decis suspendarea pentru cea de-a cincea oară a președintelui Igor Dodon, șeful statului a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook în care precizează că toate legile pe care a refuzat să le promulge, vor fi anulate după alegerile parlamentare.

„Curtea Constituțională din nou a luat decizia de a transmite speakerului parlamentului și/sau premierului dreptul de a semna câteva legi, după ce eu am refuzat să semnez un pachet de legi antipopulare, adoptate de către majoritatea parlamentară care pleacă”, a scris Igor Dodon.

Președintele a mai adăugat că „nu va ceda în niciuna din aceste chestiuni” și este sigur că poporul Moldovei îl va susține în acest caz.

„După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată și o nouă componență a Curții Constituționale”, susține șeful statului.

În urma examinării sesizării deputatului Sergiu Sîrbu și a președintelui Parlamentului Andrian Candu, prin care aceștia cer „constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al R. Moldova”, Curtea Constituțională a decis astăzi, 10 decembrie, să îl suspendeze temporar din funcție pe Igor Dodon. Aceasta este cea de-a cincea suspendare a președintelui, asta după ce șeful statului a refuzat anterior să numească în funcție mai mulți miniștri propuși de Partidul Democrat.

Decizia de suspendare a președintelui a fost luată după ce Igor Dodon a refuzat repetat să promulge mai multe legi aprobate de Parlament, printre care se numără noul Cod al Audiovizualui, proiectul cu privire la construcția Ambasadei SUA pe teritoriul fostului Stadion Republican, proiectul care prevede celebrarea Zilei Europei pe 9 mai, dar și reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri.

La ultima ședință deplină a Legislativului, Andrian Candu a declarat că președintele Igor Dodon a încălcat deja de cinci ori Constituția, sugerând în acest mod Parlamentului să examineze posibilitatea elaborării unei hotărâri cu privire la demiterea din funcție a președintelui Igor Dodon.