Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   [foto, video] Ce relație este…

[foto, video] Ce relație este între Renato Usatîi și generalul Alexei?

Zilele trecute, pe internet a apărut un filmuleț cu imagini în care generalul Alexei vorbea despre reținerea mai multor membri din gruparea lui Grigore Karamalak, poreclit Bulgaru. În imagini, printre membrii grupării este prezentată și o persoană care se prezintă ca fiind Renato Usatîi și care seamănă cu Renato Usatîi, cel care vrea în Parlamentul R. Moldova.

ajjiytiowegÎn filmul de pe YouTube îl vedem și pe generalul Nicolae Alexei, fostul şef al Departamentului pentru combaterea crimelor organizate, corupţiei şi protecţionismului care vorbește despre reținerea membrilor acestei grupări.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, Renato Usatâi nu a venit singur, ci l-a adus cu el și pe Nicolae Alexei, care a declarat că va candida la funcția de deputat pe listele Partidului Patria.

La aceeași conferință, Alexei a dezmințit informațiile care au circulat pe internet în ultimele zile, potrivit cărora Renato Usatâi ar fi făcut parte din gruparea criminală a lui Grigore Karamalak. „Pot să confirm că Renato Usatâi nu a fost implicat în nicio activitate legată de lumea interlopă în perioada 1996 – 2001. Mă refer la acel film în care apare Renato, cică implicat în organizații criminale”, a declarat generalul.

Menționăm că Nicolae Alexei, în anul 1998, a primit gradul de general-maior de poliție, dar a fost destituit din funcție pe motiv de „abuz în serviciu” și comercializarea ilegală a „corpurilor delicte”, confiscate de la contrabandiști.

Cine este Nicolae Alexei aflați AICI.