Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Munteanu la decizia…

Reacția lui Munteanu la decizia CEC cu privire la finanțarea neconformă a Partidului „Șor”

Valeriu Munteanu, care a candidat în aceeași circumscripție cu Ilan Șor, susține că dacă Comisia Electorală Centrală ar fi examinat mai devreme sesizarea sa, alegătorilor le-ar fi fost mai ușor să își exprime votul, iar rezultatul alegerilor ar fi fost altul.

Reacția lui Munteanu vine după ce Comisia Electorală Centrală a examinat sesizarea pe care a acesta a depus-o la sfârșitul campaniei electorale și a decis că Partidul „Șor” a fost finanțat contrar prevederilor Codului electoral.

„Sunt absolut sigur că dacă această decizie era luată de către CEC cu celeritate, până la 24 februarie, alegătorii ar fi putut mai ușor alege grâul de neghină și rezultatul pentru acest partid de penali ar fi fost mai mic. Mă bucur foarte mult că am reușit prin activitatea mea să aduc la bugetul de stat 2 090 000 lei, sume ce ași dori să ajungă în domeniul educației, ori banii investiți astăzi în educație vor da roade sigure în ziua de mâine”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

În cadrul ședinței CEC, Alina Rusu a declarat că Partidul „Șor” a obținut în campania electorală donații în mărime de 2 090 000 de lei de la agenți economici care au beneficiat în anul precedent alegerilor, de bani din fonduri publice, lucru care contravine Codului electoral. Astfel, CEC a stabilit că Partidul „Șor” a încălcat prevederile Codului electoral, motiv pentru care este somat ca în termen de șase luni să verse în bugetul de stat 2 090 000 de lei.