Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Șor, despre decizia CEC:…

Partidul Șor, despre decizia CEC: „Ne rezervăm dreptul de a ataca în instanța de judecată această decizie dubioasă”

Partidul „Șor” a publicat o reacție oficială în care menționează că își rezervă dreptul de a ataca în instanța de judecată decizia luată de Comisia Electorală Centrală prin care partidul este obligat să verse în bugetul de stat peste 2 milioane de lei, mijloace financiare pe care Partidul „Șor” le-a primit drept donații în campania electorală.

„Partidul „Șor” a devenit din nou subiectul unei atitudini părtinitoare a Comisiei Electorale Centrale. Decizia nedreaptă și nejustificată a CEC de a pedepsi partidul pentru presupusele încălcări în timpul campaniei electorale este o încercare de a dăuna reputației Partidului „Șor”, care a obținut succes în alegerile parlamentare. Partidul „Șor” consideră că aceste presiuni sunt inacceptabile și consideră această decizie nu doar ca un atac împotriva partidului, ci și o insultă a celor 120 de mii de alegători care au votat pentru partid la alegerile parlamentare. Ne rezervăm dreptul de a ataca în instanța de judecată această decizie dubioasă a CEC”, se menționează în mesajul Partidului „Șor”.

La mai mult de o lună distanță de la alegerile parlamentare, Comisia Electorală Centrală a constatat că Partidul „Șor” a fost finanțat în campania electorală pentru alegerile parlamentare contrar prevederilor Codului electoral. În cadrul ședinței CEC, Alina Rusu a declarat că Partidul „Șor” a obținut în campania electorală donații în mărime de 2 090 000 de lei de la agenți economici care au beneficiat în anul precedent alegerilor, de bani din fonduri publice, lucru care contravine Codului electoral. Astfel, CEC a stabilit că Partidul „Șor” a încălcat prevederile Codului electoral, motiv pentru care este somat ca în termen de șase luni să verse în bugetul de stat 2 090 000 de lei.