Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Valeriu Svistun, cel care l-a…

Valeriu Svistun, cel care l-a “denunţat” pe Gheorghe Creţu, reţinut pentru declaraţii mincinoase

Denis Irimciuc, directorul suspendat al Rezervaţiei Pădurea Domnească, împreună cu Valeriu Svistun, inginer pază şi protecţie în cadrul rezervaţiei, cel care îl denunţase pe Gheorghe Creţu, şi Ghenadie Zatuşevschi, un alt angajat al rezervaţiei, sunt reţinuţi pentru 72 de ore, a anunţat Centrul pentru Investigaţii Jurnalistice.

Cei trei au fost reţinuţi de către oamenii legii marţi,19 februarie, în cadrul anchetei penale din cazul Paciu. Rudele celor trei spun că ei au fost chemaţi la audieri, dar nu au mai revenit acasă şi nici nu au sunat să anunţe despre reţinere. Avocatul Vitalie Iordache a cofirmat pentru Centrul de Investigaţii Jurnalistice că Denis Irimciuc este reţinut pentru 72 de ore, acesta precizând că Irimciuc ar fi fost reţinut, fiind bănuit de declaraţii false, care ar fi influenţat ancheta în cazul morţii lui Sorin Paciu

Valeriu Svistun este persoana care le-a spus procurorilor că a văzut când Gheorghe Creţu a tras în Sorin Paciu. Anume declaraţiile sale au stat la baza începerii urmăririi penale în acest dosar.

Andrei Pântea, procurorul general interimar nu a răspuns la apelurile ZdG.