Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Protestul s-a încheiat. Rezoluția…

VIDEO Protestul s-a încheiat. Rezoluția adoptată urmează a fi prezentată în Parlamentul European

Foto: privesc.eu

La Chișinău are loc un nou protest masiv față de invalidarea alegerilor locale. La fel ca și pe 24 iunie, mai mulți cetățeni din întreaga țară s-au mobilizat pentru a protesta și pentru a-și exprima nemulțumirea față de anularea alegerilor și invalidarea mandatului primarului general al municipiului Chișinău.

17.50: Protestul s-a încheiat. Maia Sandu și Andrei Năstase informează că pe 2 iulie vor prezenta la Parlamentul European rezoluția adoptată în timpul protestului.

17.11: Coloana de protestatari se întreaptă înapoi în PMAN după ce au scandat „Jos mafia” pe bd. Ștefan cel Mare, str. Bulgară, str. 31 august și str. Armenească.

16.23: Protestatarii s-au oprit în fața Primăriei. Andrei Năstase susține că este necesară reabilitarea clădirii Primăriei, iar acest lucru va fi posibil cu susținerea primarilor din România.

16.08: După mai multe discursuri de pe scena amplasată în PMAN, protestatarii pornesc într-un marș simbolic împotriva dictaturii.

16.04: Protestatarii au votat unanim o rezoluție prin care solicită validarea alegerilor, anularea sistemului mixt și demiterea judecătorilor care au pronunțat hotărârile de invalidare a mandatului lui Năstase.

15.46: Vă îndemnăm să edificăm în fiecare sat o celulă a rezistenței. Prin instituirea votului mixt, prin anulrea unui vot popular și alegerilor, acești criminali, Dodon și Plahotniuc, încearcă să ne transforme în robi”, a declarat Andrei Năstase.

14.42: „Știți a ce miroase în piața asta? Miroase a libertate. Nu trăim timpuri prea fericite pentru democrație. În această piață, o mare de oameni a venit să arate că susțin democrația. Chișinăul dă o lecție de democrație Europei”, a spus Octavian Țîcu de pe scena instalată în PMAN.

14.30: „Pentru prima dată de la independență, alegerile au fost anulate. Nici una dintre instituțiile statului nu au opus rezistență și au îndeplinit ordinele abuzive ale lui Plahotniuc. Asta înseamnă începutul dictaturii”, a menționat Maia Sandu.

14.13: În spatele Guvernului au fost parcate mai multe microbuze și autobuze de rută cu care ar fi fost aduși la protest polițiștii din raioanele țării.

13.54: Sute de oameni s-au adunat deja în PMAN și scandează „Jos Mafia”.

13.44: Forțele de ordine s-au mobilizat în centrul Capitalei. Accesului foreporterului ZdG în curtea Guvernului a fost interzis.

Foto: privesc.eu