Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Câteva microbuze care veneau…

(VIDEO) Câteva microbuze care veneau spre Chișinău, oprite de inspectorii ANTA. Un șofer a fost amendat cu 3600 de lei: „M-au întrebat de unde m-am încărcat și unde mă grăbesc”

Câteva microbuze de rută, care veneau spre Chișinău din nordul republicii, au fost stopate de către Inspectoratului Național de Patrulare (INP) în comun cu angajații Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA). Potrivit unui pasager care se afla în microbuzul de pe ruta Mândrești (Telenești) – Chișinău, care ne-a trimis imaginile video, polițiștii au stopat 3 microbuze pe care apoi angajații ANTA le-au verificat. După câteva minute, un microbuz care venea de la Bălți a fost lăsat să plece, însă cel de la Mândrești a fost reținut aproximativ 20 de minute, iar șoferul a fost amendat cu 3600 de lei pentru nerespectarea graficului. 

Contactat de ZdG, șoferul microbuzului Mândrești – Chișinău, ne-a confirmat că a fost amendat de către inspectorii ANTA, care l-au întrebat „unde se grăbește” și de unde a luat călătorii. „M-au oprit, mi-au controlat documentele, era totul în regulă, toți călătorii erau cu bilete și apoi ei au spus că am încălcat graficul, că am ajuns mai înainte decât era pe grafic, dar acum îs microbuze, nu autobuze vechi cum era înainte când au făcut ei graficul. Mi-au făcut proces de 3600 de lei. M-au întrebat de unde m-am încărcat, de la Mândrești sau de la Telenești. I-am întrebat ce importanță are asta, că microbuzul e pe rută, nu-i la comandă. Poate credeți că am mers mai repede ca să ajung la miting, i-am întrebat. Eu mă duc la gară, nu la miting. Ei au zis că „eiii, iaca și pe noi ne-au scos azi, duminica, la lucru…”. Mai pe scurt motivul a fost că unde mă grăbesc. Eu le-am spus că am mers normal, dacă ar socoti distanța și viteza legală prin localități, ar vedea că nu am încălcat nimic”, ne-a spus șoferul.

Din localitatea Mândrești, raionul Telenești, de unde venea microbuzul oprit de inspectorii ANTA, este originar liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, care a îndemnat oamenii să participe la protestul împotriva votului mixt care are loc astăzi în centrul Capitalei.

LIVE VIDEO/TEXT: „Jos Mafia”. Cu umbrele, mii de oameni protestează în fața Parlamentului.
Câteva mii de oameni s-au adunat la ora 12.00 în fața Parlamentului R. Moldova, pentru a protesta împtriva guvernării și împotriva schimbării sistemului electoral, agreat de PDM și PSRM. În ciuda ploii și timpului nefavorabil, oamenii s-au adunat în centrul Chilinăului, unde scandează „Jos Mafia”