Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un deputat propune modificarea procedurii…

Un deputat propune modificarea procedurii de revocare e membrilor Curții de Conturi

Foto: Facebook/Curtea de Coturi

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, a înregistrat un proiect în Parlament cu privire la modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, cu scopul de a „elibera” această instituție.

Modificările propuse de deputat se referă la posibilitatea revocării membrilor Curții de Conturi în cazul în care procesul de selectare a acestora a fost organizat cu încălcarea prevederilor legii, sau în cazul în care Curtea de Conturi este gestionată ineficient. Totodată, Alaiba propune și reducerea numărului necesar de voturi pentru revocarea membrilor Curții de Conturi de la 2/3 a deputaților aleși la majoritatea deputațiolor aleși.

„Afară de faptul că aceste modificări vor face posibilă revocarea actualilor membri ai Curții de Conturi, ele vor pune baza unui proces mai transparent de organizare a concursurilor viitoare”, este menționat în nota informativă a proiectului.

Dumitru Alaiba mai punctează că actualul președinte al Curții de Conturi, Marian Lupu, trebuie să plece pentru că „a fost numit urmare a unui concurs formal”, dar și pentru că acum este responsabil să verifice modul în care fosta guvernare a cheltuit banii, fiind respectiv într-un eventual conflict de interese.