Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultimele detalii despre explozia de…

Ultimele detalii despre explozia de la Rîșcani. Mai multe persoane ar putea fi prinse printre dărâmături

Foto: Facebook/IGSU

După aproape 12 ore de la explozia din sectorul Rîșcani, autoritățile pot confirma doar decesul a trei persoane, dintre care unul este un minor. Alte două persoane se află încă la spital, una dintre victime fiind în stare gravă. Nu se exclude că sub dărâmături ar fi și alte persoane.

Potrivit Șefului Inspectoratului General pentru Situații se Urgență, Mihai Harabagiu, salvatorii au găsit sub dărâmături cadavrele două persoane, o femeie și un minor, care însă nu au fost încă evacuate pentru că la moment, situația prezintă un risc pentru salvatori. Totodată, în urma leziunilor obținute, un bărbat în vîrtstă de 77 de ani a decedat în spital.

Poliția susține că după colectarea tuturor informațiilor s-a stabilit că lipsesc trei persoane. Este vorba de o bătrână, o femeie și un copil de patru ani. Poliția presupune că femeia și minorul ar putea fi de fapt cele două cadavre găsite sub dărâmături pentru că identitatea acestora nu a fost încă confirmată.

Deși la spital pe parcursul nopții au fost internate în total 9 persoane, la acest moment doar două persoane se află încă la spital. Este vorba de o femeie și un pompier. Potrivit ministrei Silvia Radu, femeia este în stare gravă, în timp ce pompierul, peste care a căzut o placă de beton, este în stare satisfăcătoare.

Din primele informații se crede că în scară erau circa 200 de persoane. Cei care nu au avut unde să înopteze au fost cazați în sala sportivă a spitalului Sfânta Treime și în sala de ședințe a Preturii Rîșcani.

Cauza preliminară a exploziei este o butelie de gaz, asta în condițiile în care blocul nu era conectat la rețeaua de gaz. În urma incidentului autoritățile urmează să verifice toate apartamentele pentru că se bănuiește că și alți locatari ar avea instalate butelii de gaz.

În seara zilei de 6 octombrie  într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22.42. Deflagrația s-a produs la etajul 16 și a afectat aproximativ 10 apartamente de la etajele 13-18, iar în această noapte pompierii au efectuat măsuri de stabilizare a pereților și balcoanelor.

Pentru intervenție în total au fost antrenate 16 unități de tehnică specială și aproape 100 de angajați IGSU, fiind ridicată pe alertă întreagă garnizoană a mun. Chișinău. Pentru stabilirea circumstanțelor deflagrației activează organele de drept.

Mai multe imagini foto și video puteți accesa în următoarea șire: