Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trei victime ale exploziei din…

Trei victime ale exploziei din Piața Centrală au fost transportate în România

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni – Chișinău – Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienţi care au suferit arsuri grave.

Echipajul aeronavei a fost format din locotenent-comandor Florin Ianculescu – pilot, căpitan Claudia Voicu – copilot, maistru militar Ovidiu Lupu – loadmaster, locotenent-colonel Dragoş Tudose – medic şi plutonier Gabriel Mardale – paramedic.

Amintim că pe data de 9 ianuarie curent, la o cafenea din Piața Centrală din Chișinău s-a produs o explozie în urma căreia 14 persoane au fost rănite, iar 3 s-au ales cu arsuri grave și starea lor este critică. „Scopul principal acum este ameliorarea stării de sănătate a persoanelor care au avut de suferit”, a declarat Constantin Râmiș, șef –adjunct al Direcției Sănătate. Potrivit sursei citate, persoanele cel mai mult afectate de arsuri erau angajate ale cafenelei, ele aflându-se în epicentrul exploziei.