Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Profesoara surprinsă cum maltratează copiii…

Profesoara surprinsă cum maltratează copiii de la liceul „Socrate”, concediată

Profesoara de la liceul „Socrate” din capitală, care a fost surprinsă în timp ce striga, insulta și îi amenința cu bătaia copiii din clasa întâi, a fost concediată. Anunțul a fost făcut astăzi, la ședința operativă a Primăriei.

Potrivit șefului adjunct al Direcției Municipale Educație, Valeriu Mîrza, profesoara a fost demisă conform Codului Muncii, după ce i-a fost refuzată cererea de demisie din proprie inițiativă.

Este o instituție privată și are un nume în societate. Cazul care a avut loc este regretabil. Ea nu va mai putea preda”, a susţinut Mîrza.

Totodată, astăzi orele au fost suspendate, iar de mâine, elevii vor fi instruiți de o altă învățătoare, susține directorul instituției de învățământ, Ion Sirețeanu.

De mâine procesul educaţional va fi asigurat. Noi ne-am sesizat, știm ce avem de făcut. Eu nu am ascultat înregistrarea, eu cred că am fost trădat. Cazul este examinat de Comisia de etică a instituţiei de învăţământ”, a comentat directorul instituţiei, Ion Sirețeanu.

Potrivit lui Ion Sirețeanu, profesoara are o experiență de peste 10 ani în educație, iar la liceul „Socrate” activează de patru ani.

Cazul a ieșit la iveală după ce unul dintre părinți, din motiv că micuțul și-ar fi schimbat comportamentul, a decis să înregistreze ziua de școală a copilului prin intermediul unui ceas inteligent pe care i l-a pus pe mână copilului.

În acest sens, părinţii susţin că vor depune o plângere şi la Minsiterul Educaţiei în care vor solicita ca aceasta să nu mai poată ocupa funcţii similare.