Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oficial! Centrul Național Anticorupție are…

Oficial! Centrul Național Anticorupție are un nou director

Secretarul general al Președinției, Ruslan Flocea, a fost numit de Parlament în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru un mandat de cinci ani.

Numirea lui Flocea a fost votată de 72 de deputați. Pentru candidatura acestuia nu au votat însă deputații Lilian Carp și Octavian Țîcu, cel din urmă declarând de la tribuna Parlamentului că Flocea este un om apropiat lui Igor Dodon.

Flocea a fost numit în fotoliul de director al CNA în urma unui concurs organizat de Parlament, la care au candidat nouă persoane. În urma probei interviului, Flocea a acumulat cele mai multe puncte din partea membrilor Comisiei juridică, numiri și imunități.

Ziarul de Gardă a scris că Ruslan Flocea locuiește într-un imobil cu două niveluri din comuna Ciorescu, mun. Chișinău. Casa a intrat în posesia familiei Flocea în decembrie 2014, în urma unui contract de donație semnat cu socrii săi.

Conform informațiilor din declarația de avere și interese pentru anul 2018, Ruslan Flocea a indicat că a avut anul trecut venituri salariale de 166 mii de lei de la Președinție, iar soția sa, de la CNAM și Ministerul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei  – 158 mii de lei. Pe lângă casa și terenurile pe care este amplasată, familia Flocea deține, din 2018, un apartament de 29 m.p. Și un autoturism Volvo, fabricat în 2016, dar deținut din 2018 în baza unui contract „translativ de posesie și folosință”.