Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ion Nogailîc a fost primul…

Ion Nogailîc a fost primul pompier care a intervenit în incendiu și a spart geamurile pentru a salva persoanele din interior

Pompierul Ion Nogailîc a fost primul pompier care a intervenit în incendiul de pe str. Uzinelor. Bărbatul a fost cel care a spart geamurile edificiului pentru a putea salva persoanele blocate în interior. În lupta cu flăcările, acesta, potrivit unei ipoteze prealabile, a căzut în gol de la o înălțime de 3 metri și jumătate. Iar corpul său a fost identificat la o distanță de 50 de metri de la locul căderii. Mihail Harabagiu, şeful Serviciului Situaţiilor Excepţionale a declarat că trei persoane au fost salvate, iar opt pompieri au avut de suferit, fiind transportați la spital.

Într-o conferință de Guvern convocată în mod de urgență, premierul Pavel Filip a  ordonat Ministerului Sănătății să întreprindă toate măsurile de rigoare pentru îngijirea persoanelor care au avut de suferit în urma incendiului. De asemenea, Pavel Filip a cerut Procuraturii municipiului Chișinău să investigheze toate aspectele produvcerii incendiului. În același timp, premierul a solicitat șefului SPC SE, Mihail Harabagiu o anchetă amplă „pornind de la cauzele incendiului  și până la stabilirea persoanei care a inspectat acest obiect în ultimul rând”.

Pavel Filip a dispus pregătirea actelor necesare pentru conferirea lui In Nogailîc a celei mai înalte distincții de stat, „Ordinul Republicii”.

Platforma Guvern24 a lansat un apel la ajutor pentru familia pompierului Ion Nogailîc. Bărbatul a lăsat în urma sa soția îndurerată și două fetițe  gemene de trei ani, dar și o datorie de cca 300 de mii de lei. Bărbatul care de mai bine de șase ani salva viețile oamenilor,  a luat un credit în valoare de 280 de mii de la bancă, pentru a asigura un loc de trai familiei sale.

Prin intermediul platformei, oamenii sunt îndemnați să doneze bani pentru a ajuta familia pompierului să întoarcă datoria băncii.
„Dragi prieteni venim cu un apel către voi de a dona, astfel împreună să îi întoarcem datoria celui care a platit cu viața. Să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca fetițele lui să aibă unde trăi și sa nu rămână pe drumuri”, se arată în îndemnul lansat de platforma Guvern24.

Pentru a face o donație accesați Guvern24.