Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cu ce avere a plecat…

Cu ce avere a plecat Eduard Harunjen din funcția de procuror general

Fostul procuror general, Eduard Harunjen, a depus astăzi, 5 august, declarația de avere și interese personale la eliberarea din funcție. Fostul procuror indică că pe parcursul anului 2019 a ridicat peste un milion de lei de la Procuratura Generală, la care se mai adaugă aproape șase mii de lei – remunerare de la Universitata de Stat din Moldova.

Soția sa a contribuit la bugetul familiei, în acest an, cu 77 de mii de lei, obținuți de la Arbitrajul Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie. În conturile bancare, familia Harunjen păstrează 695 de mii de lei.

În declarația de avere și interese personale Harunjen a trecut două terenuri pe care le deține încă din perioada anilor 2000, dar și o casă de locuit de 123 m2, a cărei valoare indicată se ridică la peste 1,1 milioane lei. În 2013 ZdG a scris însă că Harunjen locuiește într-o casă de milioane, dintr-o zonă de elită de la Telecentru.

Eduard Harunjen este și proprietarul a două motociclete, procurate în perioada în care a fost procuror general. O motocicletă Yamaha, în valoare de 25 mii lei a fost procurată de Harunjen în 2017, iar o altă motocicletă, K-750, fabricată în 1999, cu o valoare de 3 mii de lei, a fost procurată în 2016, atunci când acesta a ocupat fotoliul de procuror general.

La 11 iulie, Eduard Harunjen a anunțat prin intermediul unui comunicat plasat pe site-ul PG, că pleacă de la șefia instituției. Se întâmplă, deși anterior, acesta a declarat că nu va demisiona benevol, pentru că nu ar avea motive în acest sens.