Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine este absolventul care a…

Cine este absolventul care a ținut astăzi discursul emoționant de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”

Tânărul care a ținut astăzi un discurs emoționant la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din capitală se numește Ion Bulgac și spune că probabil își va urma studiile la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Drept. Însă, mai mult de jumătate din colegii săi, afirmă el, vor pleca peste hotare.

Ion este implicat în mai multe activități extracurriculare, făcând parte din senatul elevilor liceului și din două cluburi de dezbateri. De asemenea, tânărul a făcut parte anterior din Caravana FreeMoldova.

Astăzi, 31 mai 2019, Ion Bulgac a ținut un discurs emoționant în cadrul festivității de absolvire a liceului, în care a abordat problema plecării masive a tinerilor din țară.

„Discursul e din partea întregii clase, dar l-am scris eu, preluând idei din „Scrisoare pentru liceeni”, de Tudor Chirilă și din clipul „Moim” de Monatik, la care am adăugat unele idei personale”, precizează Ion Bulgac.


În discursul ținut la tradiționalul careu de la sfârșit de an școlar, Ion a vorbit despre drama despărțirii de colegi și prieteni, care curând vor părăsi țara.

„Nu vă putem reda ce șoc trăim noi astăzi, înțelegând că peste trei luni, oamenii pe care îi numim cei mai buni prieteni vor fi despărțiți de sute și mii de kilometri depărtare, încercând să-și facă o viață mai bună. Ceea ce astăzi se numește clasa 12-B, peste trei luni va deveni diasporă”, a spus tânărul în discursul său.

Fragmentul video a devenit viral în scurt timp pe rețelele de socializare.

Sursa foto: FB/ Ion Bulgac