Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Avocatul Poporului oferă detalii despre…

Avocatul Poporului oferă detalii despre cazul soldatului care a fost maltratat

Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu imaginile publicate pe rețelele de socializare în care un tânăr soldat a fost maltratat în cadrul uneia dintre unitățile Armatei Naționale. Potrivit Ombudsmanului acesta nu este un caz izolat, or și alți doi tineri au fost maltratați în aceeași zi, de către un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Avocatului Poporului, angajații Direcției prevenirea torturii au întreprins o vizită de documentare în unitatea militară în care s-a produs incidentul.

„Alegațiile cu privire la maltratare cu cruzime s-au adeverit. În seara de 01 iunie 2019, militarul pe crontract, subofițerul C., a.n.1998 a agresat fizic, aplicând mai multe lovituri în regiunea spatelui, a membrelor inferioare în cantina și uscătoria unității cu obiecte contendente dure (din cuvintele victimelor: un fier de la pat/ taburet) asupra a trei militari în termen din diferite motive. Leziunile au fost identificate abia la 3 iunie 2019, la ora. 08.20, atunci când militarii-victime au raportat Comandantului de subunitate”, se precizează în comunicatul Ombudsmanului.

Tânărul în vârstă de 20 de ani și-a recunoscut fapta și a fost reținut de forțele de ordine. Victimele, la rândul lor, au fost redirecționate la Spitalul clinic militar din Chișinău pentru a fi examinați. La Spital, militarii în termen au confirmat alegațiile de maltratare, invocând lipsa mecanismelor de protecție în situațiile respective.

Foto: Facebook/Silvia Baziuc