Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Astăzi, are loc inaugurarea Oficiului…

Astăzi, are loc inaugurarea Oficiului de Legătură NATO în R. Moldova

După mai multe amânări, astăzi, la Chișinău, are loc inaugurarea Oficiului de Legătură al NATO în R. Moldova. La eveniment vor fi prezente șefa Oficiului de Legătură NATO în R. Moldova, Kristina Baleišytė  și secretarul General Adjunct NATO, Rose E. Gottemoeller. 

Anterior, într-un interviu pentru ZdG, șefa Oficiului de Legătură NATO în R. Moldova a declarat: 

„R. Moldova este un partener apropiat de NATO. Dialogul nostru politic este semnificativ, iar partea practică a cooperării este, de asemenea, foarte robustă. Sunt în vigoare toate instrumentele de parteneriat necesare, precum şi priorităţile de cooperare convenite de comun acord. NATO şi Moldova – ambele – trebuie să contribuie la realizarea obiectivelor convenite, prin angajarea continuă, alocarea resurselor financiare şi umane necesare şi o muncă efectivă”.

În același context, Baleisyte a subliniat că cooperarea NATO cu R. Moldova este întotdeauna determinată de cerere – „ceea ce înseamnă că toate iniţiativele şi proiectele pe care le susţinem în Moldova sunt solicitate de partea moldovenească. Responsabilitatea locală este esenţială pentru implementarea cu succes a oricărei iniţiative”.

Tot azi, la ora 10.00 ar urma să aibă un protest PSRM față de deschiderea Oficiului de legătură NATO.

Biroul de legătură NATO reprezintă un oficiu diplomatic și civil, unde vor activa diplomați, unul dintre care dintr-o țară membră NATO, iar marea majoritate a angajaţilor vor fi cetăţeni moldoveni. NATO este o alianță politico-militară defensivă, cu 29 de state democratice și multe țări partenere pe tot globul, care au scopul să mențină securitatea statelor și popoarelor lor.

ABONAREA pe anul 2018 la ZdG – azi la un preț mai mic preț decât în orice altă zi