Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ambasadorul României la Chișinău, despre…

Ambasadorul României la Chișinău, despre declararea lui George Simion drept persoană indizerabilă în R. Moldova

privesc.eu

Liderul Acțiunii 2012, George Simion, nu a solicitat asistență consulară în legătură cu reținerea sa la Chișinău în seara zilei de ieri, 1 octombrie. Declarația aparține Ambasadorului României în R. Moldova, Daniel Ioniță, care susține că în cadrul Ambasadei României la Chișinău există un telefon de urgență apelabil nonstop.

Totodată, pe adresele de email ale Ambasadei au fost primite două sesizări referitor la situația lui George Simion, care însă sunt în curs de analiză. Ambasadorul României la Chișinău susține că o singură sesizare respectă toate cerințele necesare ale petiționării, adică persoana s-a identificat și a lăsat date de contact, fiind vorba de un cetățean din Timișoara.

„Îl încurajăm pe domnul George Simion să utilizeze toate modalitățile legale pentru a clarifica situația dată. Este o decizie care îl vizează direct și personal pe domnul George Simion. Domnia sa este singurul în măsură să solicite autorităților competente din R. Moldova atât explicații, cât și posibilitatea de a solicita o decizie a unei instanțe de judecată. În caz mai general, fac apel la toți cetățenii români care se află în situații dificile în R. Moldova să utilizeze căile legale de petiționare, care sunt 24/24, 7 zile pe săptămână la dispoziția tuturor și aici am în vedere telefoanele de urgență  ale Ambasadei sau adresele noastre de email sau adresele fizice. Evident, ne sesizăm din presă, dar o acțiune eficientă din partea noastră poate fi demarată doar în baza unei petiționări exprese prin care să solicite un lucru anume”, a declarat Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță.

Liderul Acțiunii 2012, unionistul George Simion, a fost reținut în seara zilei de 1 octombrie în timp ce se pregătea să plece în România. Potrivit unui comunicat de presă al Asociației ODIP, acesta a fost reținut de câțiva angajați ai Biroului de Migrație și Azil, fiind anunțat că a primit interdicție de intrare pe teritoriul R. Moldova pe un termen de 5 ani.

  • VIDEO/ Unionistul George Simion, declarat persoană indezirabilă în R. Moldova pentru 5 ani

Foto: privesc.eu