Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A apărut bărbatul pierdut la…

A apărut bărbatul pierdut la miting-ul din 13 ianuarie

Ana­to­lie Dumi­tru Malai­reu, cetățeanul din s. Pereni, Rezina, care a dispărut la mitingul din 13 ianuarie, s-a întors acasă, scrie Jurnal de Chișinău.

Potrivit bărbatului, în loc să urce în microbuzul cu care a venit la protest, acesta a mers la gară, unde a găsit un alt mijloc de transport, pe care scria Pereni. În loc să ajungă la Pereni, Rezina, însă, a ajuns la Pereni, Hânceşti.

„Slavă Domnului că s-a găsit”, a răsuflat uşurată asistenta socială Eudochia Loghin, membră PD. Femeia ne-a spus că a organizat mai mulţi oameni din sat să meargă la protest. A avut o înţelegere în acest sens şi cu Lucia, concubina protestatarului pierdut. „Doar soţia sa trebuia să vină, însă a venit şi el. A aflat că este transport pe degeaba şi s-a oferit să meargă. Am mers vreo 20 de oameni din sat. Ei au călătorit cu un microbuz, iar eu cu maşina”, ne-a spus asistenta socială.

Raionul Rezina este condus de un preşedinte democrat. Reprezentanţii Primăriei Pereni au fost sunaţi cu o zi înainte de manifestaţie. „Şefa secţiei Asistenţă Socială m-a întrebat: Voi organizaţi ceva?! I-am răspuns că nu ştiu nimic. După aceasta am fost contactată de primar, care mi-a spus că trebuie să adunăm oameni, ca la 7:30, a doua zi, să pornim la protest. Nimeni nu a ştiut de ce merg la Chişinău. Le-am spus că mergem la protest şi atât. Dar pentru ce nu am ştiut”, ne mai spune doamna Eudochia.

Întrebată cu ce impresii s-a întors acasă şi pe cine a susţinut, femeia ne-a spus că nu a prea înţeles cauza pentru care a pledat. „Am înţeles că e un protest legat de partid, dar pe cine să susţinem, ce să susţinem, nu am înţeles nimic. Pe alături, ne-au şi batjocorit. Numai probleme…” , ne-a mai spus ea.

Sursa: Jurnal de Chișinău