Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Valeriu Munteanu se retrage…

VIDEO Valeriu Munteanu se retrage din Partidul Liberal: „PL a decis să meargă într-o direcție, eu — în alta”

Valeriu Munteanu se retrage din Partidul Liberal. Declarația a fost făcută la o conferință de presă în cadrul căreia fostul ministru al Mediului a declarat că PL nu dorește să mergă în în blocul opoziției unite ACUM.

„Am decis că nu pot fi părtaș la așa ceva. Nu pot fi parte la disiparea forțelor de opoziție și la dezamăgirea oamenilor. Este o greșeală pe care eu nu o pot gira. Și am decis să mă retrag din acest partid. Cu regret în suflet, dar cu mintea trează și conștiința liniștită că nu am greșit cu nimic în fața neamului meu românesc și a lui Dumnezeu și că fac ceea ce trebuie să fac”, a declarat Munteanu.

Liberalul a declarat că susținut deschis și insistent în interiorul partidului participarea liberalilor la alegeri alături de partidele PAS, PPDA și PLDM, doar că acest lucru nu s-a întâmplat încă. Acesta a precizat că PAS și PPDA au venit cu oferta de a „găzdui” reprezentanții PL și PLDM pe lista ACUM și în circumscripții, doar că fiecare candidat va trebuie să treacă o comisie de integritate.

„La început toată lumea înțelegea limpede că decizia finală a PL întârzie, inclusiv din cauza procesului de realegere a președintelui partidului și colegii de dialog au fost înțelegători, cu aceste procese interne ale PL”, a menționat Munteanu.

Fostul ministru al Mediului le-a mai comunicat jurnaliștilor că la una dintre ședințele de dialog, după ce Dorin Chirtoacă era deja președinte al PL, s-a convenit ca PL și PLDM „să-și sincronizeze agendele de luare a deciziilor statutare în interiorul partidelor” în vederea luării unei decizii finale, astfel încât, luni, 10 decembrie, la ultima ședință, să fie clarificate pozițiile părților.

Deși PLDM a declarat că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie în componența blocului ACUM, această decizie nu a venit și din partea PL.

„Am așteptat cu nerăbdare ca noul președinte al PL, Dorin Chirtoacă, pe care l-am susținut și l-am votat, să ducă PL pe locul care i se cuvine, adică alături de Opoziția unită anti-Binom. Nu a fost să fie. Ceva inexplicabil s-a întâmplat. Luni, 10 decembrie, a avut loc ultima întâlnire cu reprezentanții PAS, PPDA și PLDM. Am sperat până în ultima clipă că decizia politică a PL va fi cea bună. Președintele partidului nostru a venit, însă, fără o decizie a Partidului Liberal, pretextând că se așteaptă reuniunea partidului din 16 decembrie pentru o decizia finală, care, așa cum a spus dumnealui, nu știe care va fi”, a adăugat Munteanu.

Munteanu a mai accentuat că potrivit unei postări a lui Mihai Ghimpu, în cadrul consiliului republican al partidului, care a avut loc pe 25 noiembrie curent, nu s-a discutat despre participarea PL pe listele ACUM, dar s-a hotărât ca partidul să participe în alegeri: „Vreau ca lucrurile să fie foarte clare — domnul Mihai Ghimpu, conducătorul PL, nu dorește ca partidul să meargă în blocul opoziției unite. Cel mai mare regret este pentru domnul președinte Chirtoacă, care nu poate să vină cu o viziune proprie pe acest subiect crucial, ci se subordonează agendei impuse de domnul Ghimpu”.

În încheierea discursului, Munteanu a declarat că va susține în continuare blocul ACUM.