Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Declarațiile Blocului ACUM după…

VIDEO Declarațiile Blocului ACUM după discuțiile cu PSRM

Blocul ACUM și PSRM s-au așezat din nou la masa de negocieri. După discuțiile cu socialiștii, Maia Sandu și Andrei Năstase au făcut declarații în fața jurnaliștilor, declarând că la negocieri s-a discutat despre votarea pachetului de legi pentru dezoligarhizarea statului.

UPDATE: VIDEO/ Zinaida Greceanîi, după discuțiile cu ACUM: „Nu am văzut o deschidere”

„Am exprimat punctul de vedere al Blocului ACUM în raport cu faptul cum putem începe procesul de eliberare a statului, cum putem face astfel încât parlamentul să devină funcțional și să votăm pachetul de dezoligarhizare. Cei din PSRM ne-au vorbit despre pozițiile lor și acum mergem să discutăm cu fracțiunile Blocului ACUM despre lucrurile pe care le-am auzit de la socialiști”, a spus Sandu.

Lidera PAS a precizat că în cadrul discuțiilor cu socialiștii nu s-a ajuns la o decizie. Astfel, PAS și PPDA urmează să se întrunească într-o ședință internă, iar ulterior, tot astăzi, ar urma să fie organizată o nouă discuție între PSRM și ACUM.

„Le-am adus la cunoștință că acest blocaj face rău oamenilor și e nevoie ca în R. Moldova să existe un Parlament funcțional care să demareze procesul de dezoligarhizare. I-am îndemnat să se includă în această luptă cu oligarhia și corupția”, a spus Andrei Năstase.