Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat PSRM, numit consilier…

Un deputat PSRM, numit consilier al președintelui. Cine i-ar putea lua locul în Parlament

Deputatul socialist Victor Gaiciuc a fost numit, printr-un decret semnat luni, 12 august, în funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Potrivit Lilianei Anghel, șefa serviciului de presă din cadrul Legislativului, deocamdată, acesta nu a scris cerere de demisie din funcția de deputat, având la dispoziție 30 de zile în acest sens.

Gaiciuc ar putea fi înlocuit de către Adrian Albu, următorul pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care este actualmente secretar general al Parlamentului.

În 2017, Dodon a recomandat Guvernului să-l numească pe Gaiciuc ministru al Apărării, funcție pe care acesta a deținut-o în perioada 2001-2004, fiind demis printr-un decret semnat de către Vladimir Voronin, care a invocat „numeroase infracţiuni atestate în urma controalelor efectuate, inclusiv furtul muniţiilor şi armamentului din dotarea Armatei Naţionale şi persistenţa fenomenului aşa-numitelor relaţii neregulamentare în mediul militar sunt mărturii ale activităţii ineficiente a Ministerului Apărării şi a Serviciului Informaţii şi Securitate”. 

Potrivit șefului statului, în această săptămână va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde vor fi discutate „subiecte de importanță majoră pentru societate”.

Anterior, anticoruptie.md a scris că în 2016 Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova, al cărei președinte era Victor Gaiciuc, ar fi fost implicată în distribuirea pliantelor denigratoare la adresa contracandidatei lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, Maia Sandu.