Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ: PDM invită PSRM…

ULTIMA ORĂ: PDM invită PSRM la discuții pentru crearea unei coaliții

Foto: pdm.md

Partidul Democrat invită Partidul Socialiștilor la discuții în vederea creării unei majorități parlamentare. Decizia a fost luată de către Biroul permanent al PDM, și a fost anunțată astăzi, la primul briefing de presă organizat de democrați după câte săptămâni de tăcere.

Purtătorul de cuvânt al PDM a subliniat că după alegeri democrații au făcut un apel la negocieri pentru Blocul ACUM, însă aceștia nu au dat curs invitației, iar respectiv, pentru că partidele au viziuni politice, s-a ajuns la un blocaj.

„Din păcate, au dovedit că sunt doar turiști în politica R. Moldova. Au dovedit că trăiesc într-o lume paralelă”, a spus Vitalie Gamurari, cu referire la Blocul ACUM.

Astfel, Biroul permanent al PDM a decis să transmită o invitație la dialog pentru PSRM pentru a negocia a viitoare coaliție parlamentară.

„Dacă găsim consens, se poate trece rapid la formalizarea acestei soluții, dacă cele două părții vor da dovadă de flexibilitate”, a spus Gamurari.

Todoată, democrații susțin că sunt gata să cedeze funcția de speaker Partidului Socialiștilor.

După alegerile parlamentare, atât socialiștii, cât și democrații, nu au făcut publice declarații despre o eventuală negociere. Totodată, cele două partide au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor despre o eventuală alianță între PSRM și PDM.

Reporterii Ziarului de Gardă au încercat să obțină o reacție de la PSRM, însă aceștia nu ne-au răspuns la telefon.