Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Țîcu ar putea candida la…

Țîcu ar putea candida la Primăria Chișinău din partea PUN. Ce spune Șalaru, președintele partidului

Partidul Unității Naționale (PUN) își anunță, într-un comunicat de presă, „deplinul sprijin” pentru candidatura lui Octavian Țîcu la funcția de primar general al municipiului Chișinău și îl invită să lupte pentru fotoliul de edil al capitalei din partea formațiunii.

Contactat de ZdG, președintele PUN, Anatol Șalaru, a declarat că Țîcu nu a anunțat deocamdată o decizie în acest sens, deoarece „este în discuții cu mai multe partide”, dar a reiterat sprijinul pentru acesta.

„El ne-a întrebat dacă vom sprijini candidatura lui și noi i-am spus că vom sprijini. L-am invitat să candideze de la noi, dar nu a fost luată decizia. Cred că în seara asta sau mâine dimineață va lua decizia. PUN este dispus, suntem conștienți că trebuie să alegem un singur candidat de dreapta împotriva binomului Năstase-Ceban”, a afirmat liderul PUN pentru ZdG.

Conform comunicatului PUN, partidul face apel către „toate formațiunile pro-europene și unioniste” să sprijine candidatura lui Octavian Țîcu la Primăria municipiului Chișinău „ca reprezentant al societății civile pe lista PUN”.

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat astăzi că va părăsi fracțiunea ACUM Platforma DA (PDA) și „rămân deputat independent al blocului ACUM”. Totodată, el intenționează să candideze la funcția de primar general al municipiului Chișinău, mizând pe susținerea PDA.

În cadrul unui briefing de presă, el l-a îndemnat pe Andrei Năstase să ofere „împreună cu PDA șansa să putem câștiga această bătălie împotriva socialiștilor”, adăugând că ministrul de Interne a pornit o reformă pe care trebuie să și-o asume „cu curaj și demnitate”.

Contactat de ZdG, Alexandru Slusari, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA, a declarat că entitatea politică pe care o reprezintă îl va susține pe Andrei Năstase la scrutinul local și l-a îndemnat pe Țîcu să-și depună mandatul de deputat.

Joi, 19 septembrie, este ultima zi când candidații pot depune actele necesare pentru a fi înregistrați în cursa electorală. Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie. Deocamdată, în cursa pentru șefia capitalei au fost înregistrați șase candidați.