Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ședință și percheziții la o…

Ședință și percheziții la o direcție a INI, după ce șeful a anunțat că va susține noua conducere a IGP din Guvernul Sandu

Marți, 11 iunie, Anatolie Macovei, șeful direcției a șasea din Inspectoratul Național de Investigație (INI), împreună cu o parte din angajați au anunțat că susțin Guvernul Sandu și noua conducere a Inspectoratul General al Poliției. Astăzi, miercuri, 12 iunie, aceștia reclamă că sunt supuși unor percheziții. La sediul direcției au ajuns Alexandru Pânzari, dar și Andrei Năstase.

„Din partea mea și a colegilor mei, vă anunț că noi recunoaștem noul Guvern, Guvernul condus de Maia Sandu. Facem apel către toți colegii să ne urmeze exemplul ca să evităm ciocniri, dezordine în masă, altercații și să menținem ordinea publică”, a declarat marți seara, Anatolie Macovei, șeful direcției a șasea din Inspectoratul Național de Investigație, conform unimedia.info.

La sediul direcției a ajuns și Alexandru Pânzari, șeful IGP din Guvernul Filip. Acesta a evitat să răspundă la întrebările reporterului Unimedia.

Ulterior, câțiva angajați au declarat că au fost anunți că sunt suspendați din funcții. Anatolie Macovei a reclamat faptul că de aproape o oră, el și colegii săi sunt supuși unor percheziții. Perchezițiile ar fi efectuate de către angajații Brigăzii cu destinație specială „Fulger”.

La sediul direcției a ajuns și Andrei Năstase, noul ministru de Interne din Guvernul Sandu. Acesta cheamă polițiștii să anunțe că nu mai susțin Guvernul Filip și conducerea IGP, în frunte cu Alexandru Pânzari.

„Noi când ne-am prezentat dimineața la serviciu, acolo deja erau mascații”, a anunțat unul dintre polițiștii suspendați din funcție, pentru Unimedia.

Update 09.15: Alexandru Pînzari susține că angajații care au declarat ieri că susțin Guvernul Sandu, au fost suspendați din funcție și că pe acest caz a fost inițiată o anchetă.

„Ați văzut declarațiile acestor polițiști. IGP a inițiat o anchetă de serviciu și a fost emis un ordin de suspendare. Am venit procedurile care se impun. Au semnat documentele și au plecat din sediu. Aici sunt documente secrete. Odată ce s-au declarat în afara legii, am hotărât că există un risc”, a declarat Pînzari.