Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șalaru despre demisia din PL,…

Șalaru despre demisia din PL, SRL-ul de partid, Ghimpu și unire

Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru a plecat astăzi din PL. Politicianul a anunțat că nu mai este membru al Partidului Liberal pe pagina sa de Facebook, unde a argumentat decizia prin faptul că Mihai Ghimpu ar fi transformat „PL-ul într-un SRL”, dar și că ar fi făcut un „joc duplicitar la alegerile prezidențiale”.

„Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu și compromiterea idealurilor naționale, jocul duplicitar facut la alegerile prezidențiale, refuzul de a accepta reformarea și deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-și putea păstra fotoliul de președinte, sunt câteva din motivele ce au stat la baza deciziei mele”, scrie Șalaru.

Totodată, acesta s-a declarat consecvent luptei „pentru idealul național al tuturor românilor”.

Anatol Şalaru a deţinut funcţia de ministru al Apărării în perioada 31 iulie 2015- 27 decembrie 2016. Acesta a fost demis din funcție printr-un decret semnat la 27 decembrie de noul președinte, Igor Dodon. Decizia a fost luată după o solicitare semnată de liderul PL, Mihai Ghimpu. La 17 decembrie, Partidul Liberal, cel care l-a propus pe Șalaru în această funcție, i-a retras sprijinul politic, după ce au apărut mai multe neînțelegeri între Ghimpu și Șalaru. Totodată, Anatol Șalaru a declarat că ar putea fonda un nou partid politic de dreapta pentru a accede în următorul Parlament, dacă nu va reuși să convoace Congresul extraordinar al PL și să-l demită pe Mihai Ghimpu din funcția de președinte al formațiunii.

Acum două luni, la 7 noiembrie 2016, întrebat de ZdG despre discuțiile privind eventuala sa plecare din PL și formarea unei noi formațiuni, Șalaru declara că NU intenționează să părăsească Partidul Liberal.

„Nici nu mi-a apărut în gând așa ceva”, a spus Șalaru.