Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ruslan Codreanu nu a fost…

Ruslan Codreanu nu a fost înregistrat în cursa electorală

CECEM Chișinău a refuzat să-l înregistreze pe Ruslan Codreanu în calitate de candidat independent la funcția de primar al capitalei, întrucât au fost depistate mai multe încălcări la completarea listelor de subscripție.

Potrivit membrilor consiliului electoral de circumscripție, 815 semnături din cele 10 454 prezentate ar fi fost îndeplinite de aceeași persoană. În total, au fost anulate 1199 de semnături.

Codreanu a declarat în fața presei că ieri i-a fost comunicat un alt motiv privind nevalidarea semnăturilor. El precizează că va contesta decizia la Comisia Electorală Centrală, iar „în continuare, intrăm în campania electorală”.

Fostul edil interimar a fost singurul pretendent care a depus dosarul pentru a fi înregistrat drept candidat independent. În acest sens, el a avut nevoie de 10 000 de semnături valide.

Ieri, din cursă a fost exclus și candidatul desemnat de formațiunea „Patrioții Moldovei”, Serghei Scripnic, deoarece a prezentat procesul-verbal înainte de constituirea Consiliului electoral de circumscripție.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie, data de 19 septembrie fiind ultima zi când candidații au putut depune dosarele pentru a fi înregistrați în cursa electorală. În total, 21 de pretendenți au depus actele pentru a fi înregistrați.