Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Rezultatul discuțiilor între reprezentanții fracțiunilor…

Rezultatul discuțiilor între reprezentanții fracțiunilor parlamentare

Reprezentanții partidelor PLDM, PL, PDM și deputații din grupul Leancă s-au întrunit pentru o nouă rundă de negocieri, privind formarea unei majorități parlamentare și desemnarea unui candidat la funcția de premier al R. Moldova.

După întâlnirea reprezentanților fracțiunilor parlamentare, Dumitru Diacov, președintele de onoare a PDM, a declarat că urmează să fie creat un nou guvern până la sfârșitul acestui an. „Am avut o discuție pe marginea mandatului colegilor de la PLDM de la Consiliul Național Politic. Am spus că suntem deschiși. Vrem să avem un guvern până la Anul Nou”, a subliniat Diacov.

Valeriu Munteanu, vicepreședintele PL, susține că liberalii sunt gata să voteze un guvern chiar săptămâna viitoare. „Trebuie să avem negocieri rapide pentru crearea unui Guvern. Colegii de la PLDM sunt încorsetați de condiții și precondiții. Urmează să se convoace și să primească un mandat liber”, a adăugat Munteanu.

În același timp, Valeriu Streleț, președintele interimar al PLDM, afirmă că celelalte formațiuni nu par să fie de acord cu obiectivele liberal-democraților. „Am solicitat colegilor să ne mai întâlnim din motiv că suntem unica parte care participă în aceste consultări care am anunțat trei obiective și nu am primit răspuns clar. Parcă ar fi de acord cu varianta zero, dar totodată spun că depinde de cum va fi primul ministru…”, a spus Streleț.

Potrivit lui, este nevoie să fie luate decizii curajoase pentru a putea merge înainte, în caz contrar PLDM ar putea intra în opoziție.