Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Referendum pentru demiterea lui Dorin…

Referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă: grupul de inițiativă, înregistrat în instanță

Judecătoria Centru a înregistrat grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului local pentru revocarea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Liderul grupului, Victor Chironda a menționat pe pagina sa de Facebook că în termen de 60 de zile urmează a fi colectate semnăturile. O cerere în acest sens a fost depusă la Judecătoria sectorului Centru la 27 iulie curent.

facebook

O cerere în acest sens a fost depusă la Judecătoria sectorului Centru la 27 iulie.

„Instanța a decis înregistrarea grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului local pentru revocarea Primarului General al mun. Chișinău Dorin Chirtoacă și a stabilit termenul calendaristic de 60 de zile pentru colectarea semnăturilor. Ne bucurăm că instanța a respecta dreptul cetățenilor la organizarea unui plebiscit local și considerăm hotărârea perfect legală și oportună. Reprezentantul lui Dorin Chirtoacă a anunțat că ei vor ataca hotărârea la Curtea de Apel”, a scris activistul civic.

După înregistrare, grupul de inițiativă va primi de la Comisia Electorală Centrală listele speciale pentru colectarea semnăturilor. Chironda anunța anterior că grupul de lucru are aproximativ 300 de membri, iar peste 800 de persoane vor colecta semnăturile.

La începutul lunii iulie, grupul de inițiativă pentru organizarea Referendumului de revocare a Primarului General al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, a creat și o platformă de comunicare a societății civile, „Referendum 2016”, unde cei care dorescplatforma să se implice în acest proces și să participe la colectarea ulterioară a semnăturilor, pot completa un formular de aplicare de pe referendumchisinau.wordpress.com.

Grupul de inițiativă privind organizarea referendumului numără reprezentanții ai organizațiilor neguvernamentale și activiști civici specializați pe problemele de dezvoltare urbană.

Discuțiile însă privind inițierea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă însă, au demarat din luna mai a anului curent. Inițiativă a fost propusă de fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău și ulterior susținută de mai mulți consilieri municipali.