Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția PSRM după ce PAS…

Reacția PSRM după ce PAS a decis să susțină candidatura socialiștilor la funcția de speaker

Partidul Socialiștilor salută decizia PAS de a vota candidatul PSRM la funcția de speaker al Parlamentului. Socialiștii subliniază însă că voturile lor și ale deputaților PAS nu sunt suficiente pentru a pune în aplicare aceste decizii, așa că își exprimă speranța că o decizie similară celei luate de PAS va fi adoptată și de Partidul Platforma DA.

„PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului. Menționăm faptul că această abordare constuctivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri, pe 4 iunie 2019”, se menționează în reacția socialiștilor.

În cadrul ședinței Consiliului Politic al PAS, care a avut loc la 5 iunie, deputații PAS au decis să susțină candidatura socialiștilor la funcția de speaker, chiar dacă anterior Blocul ACUM a declarat că nu va ceda această funcție până nu va vota pachetul de legi pentru „dezoligarhizarea statului”. Decizia PAS vine la doar câteva zile înainte de expirarea termenului pentru crearea unei majorități parlamentare.

Partidul Platforma DA anunță că a luat act de decizia PAS și urmează să se convoace în ședință pentru a o examina.

În cadrul negocierilor dintre Blocul ACUM și PSRM, toate cele trei fracțiuni au insistat anume pentru care lor să le revină funcția de speaker. PSRM o vor în această funcție pe Zinaida Greceanîi, iar Blocul ACUM pe Andrei Năstase.