Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM, după întâlnirea cu Johannes…

PSRM, după întâlnirea cu Johannes Hahn: „Este posibilă reluarea dialogului și găsirea unei soluții”

Foto: captură Privesc.eu

Partidul Socialiștilor susține că rămâne deschis pentru discuții, chiar dacă reprezentanții Blocului ACUM au refuzat să creeze o alianță cu socialiștii. Afirmația i-a fost adusă la cunoștință Comisarului European pentru politica europeană și vecinătate, Johannes Hahn, care întreprinde astăzi o vizită de lucru la Chișinău.

Conform unui comunicat de presă al PSRM, conducerea partidului a discutat cu comisarul european despre situația politică actuală din țară.

„Partidul Socialiștilor a constatat cu părere de rău că reprezentanții blocului ACUM, până în ziua de astăzi au refuzat practic să ia în considerare propunerile noastre pentru începerea dialogului. În același timp, PSRM remarcă faptul că rămâne a fi deschis pentru discuții, însă timpul în care pot fi luate anumite decizii se epuizează din punct de vedere juridic, după care parlamentul urmează să fie dizolvat și să fie anunțate alegerile parlamentare anticipate”, a comunicat conducerea PSRM.

Totodată, socialiștii l-ar fi informat pe Hahn că partidul este împotriva alegerilor anticipate, iar în această săptămână este posibilă reluarea dialogului și găsirea unei soluții care ar putea conveni ambelor părți.

Comisarul Johannes Hahn a purtat astăzi discuții și cu reprezentanții Blocului ACUM, dar și cu Partidul Democrat.