Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PDM: finanțarea din exterior a…

PDM: finanțarea din exterior a PSRM pune sub semnul întrebării legalitatea alegerilor din 24 februarie

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, susține că toate deciziile care sunt luate în Parlament de către PSRM și ACUM sunt ilegale, deoarece de astăzi, potrivit Curții Constituționale, mandatul Legislativului este expirat. Acesta afirmă că PDM pregătește o sesizare, referitor la alegerea noului președinte al Parlamentului, pe care în scurt timp o va adresa Curții Constituționale. Candu a mai declarat că cei care vor încerca să implementeze deciziile luate astăzi de Parlament vor răspunde în fața legii.

„N-o să acuzăm, n-o să învinuim. Dar autoritățile statului trebuie să aplice legea, să aplice Constituția atunci când cineva o să încerce pe căi ilegale să uzurpeze puterea în stat”, a declarat Candu.

„În general, luând în considerare totate informațiile care au apărut în spațiul public. Și aici aș vrea să mă refer în mod special la finanțarea ilegală, menționată de însuși așa-numitul președinte Dodon, finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor, ridică mari semne de întrebare privind legitimitatea și legalitatea acestui partid. Și ridică foarte mari semne de întrebare în privința legalității și a legitimității alegerilor din februarie. Iată de ce, noi vom solicita, evident, tuturor autorităților specializate cu astfel de investigații, să investigheze astfel de caz, deoarece tot ce vedem că se întâmplă astăzi în spațiul politic și în spațiul public chiar denotă faptul că politicul la ora actuală în R. Moldova a eșuat în crearea unei guvernări responsabile. Singurii care pot să ia decizii sunt cetățenii R. Moldova”, a declarat Andrian Candu, precizînd că în următoarele ore în fața presei va ieși liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

La scurt timp după ce vicepreședintele PDM a declarat că va face publice imagini din timpul negocierilor dintre șeful statului și Vlad Plahotniuc, secvențe video au fost difuzate de către Publika, una dintre televiziunile deținute de liderul democraților.

Imaginile sunt difuzate în timp ce Igor Dodon participă la ședința Parlamentului în care deputații PSRM și ACUM votează un nou Guvern.