Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noul mesaj al lui Vlad…

Noul mesaj al lui Vlad Filat

Vlad Filat a scris un mesaj, ce a fost publicat pe pagina lui de Facebook de către avocatul acestuia. „Înțeleg că oamenii așteaptă să vorbesc. Vreau să știți că eu o să vorbesc, dar îmi doresc atât de mult ca vorbele și probele pe care urmează să le prezint, să răspundă la unele întrebări cu care se confruntă societatea.

Nu vreau să se întâmple acum așa cum se întâmplă în dosarul meu, unde martorii sunt intimidați, iar probele distruse. Sper că a rămas puțin timp până când voi putea vorbi în fața unor procurori și judecători onești”, susține Vlad Filat.

Totodată, ex-premierul se arată nemulțumit de colegii săi care l-au trădat. „Colegi în care am avut încredere, pe care i-am susținut, colegi pe care i-am tratat cu mult respect, unii mi-au fost mai mult decât colegi, i-am crezut prieteni. Accept că au renunțat la mine într-un moment atât de complicat pentru mine. Accept că nu mai văd în mine un om care îi poate susâine să-și facă o carieră frumoasă, dar faptul că și-au trădat colegii de partid care i-au făcut deputați, că și-au trădat alegătorii, mă doare. Pentru mine e trist, pentru țara aceasta practica e periculoasă”, a subliniat Vlad Filat.

Ex-premierul menționează, încă o dată, că toată corespondența lui este verificată și s-ar putea să fie nevoit să evite să răspundă la unel eîntrebări trimise de jurnalista Natalia Morari. „S-ar putea să fiu nevoit sa evit unele răspunsuri, pentru că acestea vor ajunge mai întâi la cei care m-au izolat, iar puterea mediatică pe care o au, ar putea, într-o fracțiune de secundă, schimba accentele mesajului meu înainte ca acesta să fie publicat, iar eu, izolat total, nu voi fi în stare să vin cu o replic…

P.S.: Urmăresc și mă minunez câți curajoși au apărut după arestarea mea. Aceștia luptă cu mine știind că nu am cum să le răspund, fiind izolat total și redus la tăcere. Vreau să le dau un sfat: să lupte pentru ceva, nu împotriva cuiva. Să sperii pe cineva cu pușcăria, care este în pușcărie, trebuie să fii cel puțin naiv, dacă nu prost. Dacă pentru mine aceasta enormă încercare reprezintă prezentul, pentru ei este viitorul”, a conchis Vlad Filat.