Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noi secretari de stat la…

Noi secretari de stat la MAI și Ministerul Economiei; Demisii la Ministerul Apărării și la Ministerul Sănătăţii

Guvernul a numit astăzi, 26 iulie, noi secretari de stat la Ministerul de Interne și Ministerul Economiei și Infrastructurii. Totodată, alți doi secretari de stat din cadrul Ministerului Apărării și de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost demiși

La Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au fost numiți trei secretari de stat: Ianuș Erhan, fost șef-adjunct al Poliției de Frontieră, Dorin Purice, fost șef al Poliției de Frontieră, care a deținut până acum la fel funcția de secretar de stat al MAI şi Gheorghe Balan, fost viceprim-ministru responsabil de reintegrarea R. Moldova.

Cel de urmă a fost numit consilier al ex-premierul Pavel Filip la începutul anului 2018, însă a fost demis în noiembrie, acelaşi an.

Tot astăzi, au fost numiţi doi secretari de stat şi în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii. Este vorba de Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru.

„Ionela Costache va asigura diplomația economică a țării prin promovarea politicilor economice externe, pentru bunăstarea economică a cetățenilor noștri. Are studii în administrație publică europeană și are experiență profesională atât la nivel național, cât și internațional în consultanță, management și elaborare de politici publice”, a continuat prezentările Vadim Brînzan.

„Svetlana Dogotaru are o experiență vastă în implementarea politicilor în urbanism, construcții și locuințe și în dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Este o voce de încredere în acest domeniu fiind implicată activ atât în sfera publică, privată, cât și în societatea civilă”, a prezentat-o ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

Pe lângă numiri, au fost eliberați din funcții, în baza cererilor depuse, secretarul de stat din cadrul Ministerul Apărării, Radu Burduja, și cel de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

Cei din urmă au fost numiţi în funcţie la 7 noiembrie 2017, de către Cabinetul de miniștri, în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip.