Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Întâlnirea lui Dodon cu Krasnoselski:…

Întâlnirea lui Dodon cu Krasnoselski: laude și mulțumiri Federației Ruse

Igor Dodon, președintele R. Moldova, s-a întâlnit astăzi, 25 aprilie, cu Vadim Krasnoselski, liderul regiunii transnistrene. În cadrul întâlnirii, cei doi au discutat despre realizarea inițiativei din 4 ianuarie 2017, cunoscută sub titlul „pachetul celor 8 puncte” și au convenit să vină cu soluții de compromis pentru punctele ce nu au fost încă realizate. Cu toate acestea, principala temă de discuție între cei doi a fost misiunea de pacificatori ruși și necesitatea păstrării acestora, precum și împărțirea de laude pentru Federația Rusă.

„Am exprimat sprijinul comun pentru toți participanții la Operațiunea de pacificare mixtă din Zona de Securitate, dar şi recunoștință Federației Ruse pentru activitatea contingentului pacificator rus, pentru funcționarea eficientă şi continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru. În acest context, a fost subliniată stringența implementării unor măsuri orientate spre normalizarea funcționării delegației integrale a Federației Ruse în cadrul CUC”, a anunțat Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Amintim că, la sfârșitul lunii iulie 2017, președintele R. Moldova a înaintat propuneri de a decora participanții la operațiunea comună de menținere a păcii din partea Federației Ruse și Ucrainei. Dodon a fost cel care de fiecare dată s-a opus retragerii trupelor rusești de pe teritoriul R. Moldova. Adesea, în discursurile sale, șeful statului spunea că autoritățile de la Chișinău vor retragerea pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană, deși în declarație era clar spus că se insistă pe retragerea armamentului și a trupelor rusești de pe teritoriul R. Moldova, dar nu a misiunii de pacificatori.