Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un candidat important își…

Încă un candidat important își declară susținerea pentru Andrei Năstase

Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal la alegerile locale de duminică, 20 mai, anunță că îl va susține necondiționat pe Andrei Năstase în turul 2 de scrutin. Munteanu a acumulat aproape 4% din voturile chișinăuienilor.

Vedeți, mai jos, mesajul integral postat de Valerii Munteanu.

„După cum bine știți, rațiunea acestei campanii electorale a fost și rămâne a fi eliberarea primăriei Chișinău din ghearele binomului Plahotniuc-Dodon. Acesta a fost și mobilul participării mele în aceste alegeri.

Vreau să mulțumesc foarte mult locuitorilor capitalei, care au ales să mă voteze pe mine. O să vă îndreptățesc încrederea acordată.

Vreau să mulțumesc tuturor colegilor, care au muncit cu abnegație alături de mine, în această campanie electorală.

Rezultatele mele și cauzele acestora nu le voi discuta acum, vom reveni după turul doi al alegerilor. Miza astăzi este alta. De aceea, declar toată susținerea pentru Andrei Năstase, candidatul forțelor pro-europene, care a rămas în cursă, să lupte cu forțele oligarhice ale binomului Plahotniuc–Dodon. Susținerea este necondiționata, dar mi-ar plăcea ca anumite puncte din programul meu să fie preluate în programul lui Andrei Năstase, pentru binele cetățenilor orașului nostru.

Îndemn cu tărie alegătorii care m-au votat ieri, să-l voteze în turul al doilea pe Andrei Năstase, ceea ce va face posibil ca la toamnă, forțele pro-europene să câștige alegerile parlamentare, în fața binomului Plahotniuc-Dodon. Împreună vom învinge!

Solicit tuturor locuitorilor capitalei, celor din oraș și celor din suburbii să iasă masiv la vot în data de 3 iunie, mai ales le solicit acest lucru celor, care din varii motive nu au venit în ziua de ieri la vot.

În ceea ce mă privește, ca și până acum, voi continua să lupt pentru libertate și democrație, pentru revenirea românilor basarabeni la Țara-Mamă România. Voi rămâne același Valeriu Munteanu pe care îl cunoașteți și pe care l-ați văzut în campanie. Lupt, nu mai ascund, în continuare.

Iar lupta noastră pe termen scurt este preluarea primăriei Chișinău din ghearele Binomului, iar în noiembrie, obținerea majorității parlamentara a forțelor pro-europene și anti-binom.

Mult succes, Andrei Năstase. Am convingerea fermă ca Binomul nu va învinge la Primărie. Suntem mai mulți și mai puternici decât ei. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a scris Munteanu.

Constantin Codreanu a anunțat și el că îl susține pe Andrei Năstase în turul 2.

Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova și Andrei Năstase, președintele Partidului Politic „Demnitate și Adevăr” au obținut cele mai multe voturi în urma alegerilor locale noi de duminică, 20 mai, după numărarea a 100% din numărul proceselor verbale. 

Cei doi se vor întâlni peste două săptămâni, în turul 2 de scrutin. Diferența dintre Ion Ceban și Andrei Năstase este de aproximativ 20 de mii de voturi (8,9%).Pe locul 3 s-a clasat Silvia Radu, candidata independentă, dar susținută masiv de televiziunile afiliate Partidului Democrat din Moldova. Aceasta a fost votată de 17,65% din alegători (39,4 mii). Cele mai puține voturi au mers către cel mai tânăr candidat din acest scrutin, Maxim Braila. Reprezentantul Partidului Popular a fost votat de 331 de oameni (0,15%).

Cu o rată de participare de 35,53%, alegerile locale din 2018 înregistrează cea mai mică rată de participare la vot din istoria alegerilor locale, declarate valabile.

Dintre cei peste 630 de mii de alegători din mun. Chișinău așteptați astăzi la urne pentru a alege primarul, la urnele de vot s-au prezentat doar puțin peste 225 de mii de persoane. Astfel, scrutinul s-a finalizat cu o rată de participare de 35,53%.

Din 1999, când primarul de Chișinău a fost ales pentru prima dată prin vot direct de către cetățeni, rata de participare înregistrată în 2018 este cea mai mică din istoria alegerilor locale declarate valabile.