Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul Filip s-a întrunit într-o…

Guvernul Filip s-a întrunit într-o ședință pe care nu a anunțat-o public și a aprobat două decizii

Guvernul condus de Pavel Filip a organizat astăzi, 11 iunie, o ședință, fără a o anunța public. În cadrul ședinței a decis transferarea sediului Ambasadei R. Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim.

De asemenea, Cabinetul de miniștri condus de Pavel Filip a hotărât să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

„Am fost în situația să aprobăm de urgență aceste proiecte având în vedere instabilitatea și incertitudinea politică din țară, dar și ultimele evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste 2 proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea. Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate”, a menționat premierul Pavel Filip, conform unui comunicat de presă postat pe site-ul Guvernului.

În R. Moldova, două guverne, unul condus de Maia Sandu, altul condus de Pavel Filip, susțin că sunt legitime. În ultimele zile, mai multe țări europene și-au declarat însă susținere pentru Guvernul Sandu, votat sâmbătă, de o majoritate parlamentară formată din PSRM și Blocul ACUM.