Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ghimpu despre uzul de lacrimogene…

Ghimpu despre uzul de lacrimogene din 27 august în PMAN: În alte state mai democratice îi și împușcă

 

Mihai Ghimpu consideră că acțiunile poliției, care a folosit gaze lacrimogene,  în privința protestatarilor din 27 august sunt corecte. „E sărbătoarea statului și a cetățenilor, că statul sunt cetățenii. Mulți vorbesc de gard. Gardul a fost pus din cauza protestatarilor. A mai fost vreodată gard de Ziua Independenței? Din cauza lor, că ei erau porniți și au anunțat public că „nu mă tem să vin să fac haos”, cum am oprit noi în 89 noi am oprit tancurile sovietice. Dar noi am oprit tancurile ocupanților, dar nu parada noastră militară. Cum ăstora să le dai voie să conducă statul acesta? Ministerul de Interne a fost nevoit să pună acel gard, pentru că ar fi fost bătăi”, a spus Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național 4.

Întrebat în același context despre folosirea gazelor lacrimogene de către organele de ordine, Ghimpu a spus: „Avem lege, în alte state mai democratice îi și împușcă. Poliția are datoria de a asigura ordinea publică pentru toți cetățenii”.

Pe 27 august, poliția  folo­sit gaze lacri­mo­gene împo­triva pro­tes­ta­ta­ri­lor care au încer­cat să se apro­pie în Piața Marii Adu­nări Națio­nale din­spre strada Bănulescu-Bodoni. Atunci, cetă­țe­nii au scan­dat mesaje împo­triva guver­nă­rii, pe care au acuzat-o  de tră­dare și de corup­ție.