Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (Galerie foto) Lucrări pe ultima…

(Galerie foto) Lucrări pe ultima sută de metri la noul sediu al Partidului Democrat. Au fost arborate drapele și instalate panouri cu sigla PDM

Lucrările de reparație și amenajare a viitorului sediu al Partidului Democrat din Moldova se apropie de sfârșit. În curtea clădirii impunătoare în care se vor muta democrații au fost instalate două panouri mari cu sigla PDM-ului, dar și drapele ale R. Moldova, Uniunii Europene și Partidului Democrat. De asemenea, inscripția PDM-ului a fost instalată și pe clădire.

Astăzi, 28 decembrie, mai mulți muncitori puteau fi văzuți lucrând în jurul clădirii care urmează să-i găzduiască pe democrați. Tot astăzi au fost spălate geamurile imobilului și au fost arborate drapelele R. Moldova, ale UE și PDM. Totodată, au fost instalate panouri cu simbolul și numele partidului la ambele intrări în curtea clădirii: din str. Armenească și str. Bulgară.

Anterior, Andrian Candu, unul dintre vicepreședinții PDM, declara că „lucrările de renovare și le-a asumat proprietarul, iar ce ține de chirie, încă negociem. E nevoie de spații de lucru, birouri pentru vicepreședinți, săli de ședință, de presă… Vom trece în sediul nou când vor fi finalizate lucrările, până la sărbători sau după, vedem”.

ZdG a scris că viitorul sediu al PDM se află pe str. Armenească 44/3, la câteva sute de metri de reședința președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, și a vicepreședintelui formațiunii, Andrian Candu, tot el președinte al Parlamentului R. Moldova. Clădirea, cu o suprafață de peste o mie de metri pătrați, a fost construită în timp ce se afla în proprietatea Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), în urma unui credit luat de partidul lui Voronin de la Banca de Economii a Moldovei. La începutul acestui an, PCRM a vândut clădirea firmei „Constar Invest” SRL, companie deținută de firma Jarrow Business S.A. din Belize.

Deși în curând Partidul Democrat se va muta în noul sediu, conform datelor cadastrale, nu este înregistrat un contract de arendă între PDM și firma deținătoare a imobilului – „Constar Invest” SRL.

Citiți și: Istoria viitorului sediu al PDM, construit pe banii Băncii de Economii a Moldovei